En ska vara äldst och en ska vara yngst. Av alla 64 000 anmälda löpare är Alva Hjelm från Rydboholm född sist. Foto: PrivatEn ska vara äldst och en ska vara yngst. Av alla 64 000 anmälda löpare är Alva Hjelm från Rydboholm född sist. Foto: Privat
En ska vara äldst och en ska vara yngst. Av alla 64 000 anmälda löpare är Alva Hjelm från Rydboholm född sist. Foto: Privat
Foto: Robin AronFoto: Robin Aron
 Foto: Robin Aron

Alva – yngsta löparen i Göteborgsvarvet

Publicerad

GÖTEBORG. En ska vara äldst och en ska vara yngst.

Av alla 64 000 anmälda löpare är Alva Hjelm från Rydboholm född sist.

– Jag blev jättechockad när jag fick veta det, att jag var yngst, säger hon.

Alva Hjelm är född 1999 och springer Göteborgsvarvet för första gången. I september sprang hon Kretsloppet i Borås och fick blodad tand – då sprang hon 21 kilometer.

– Jag tyckte det var kul och ville fortsätta, säger hon.

– Det är härligt att vara ute och gillar att träna, så det är perfekt, utvecklar hon.

Nu gör hon sig startklar för sin nästa utmaning.

– Jag önskar att jag hade hunnit träna mer inför det. Men det är som det. Jag får bara göra mitt bästa sett utifrån förutsättningarna. Jag är redo. Men man kunde nog ha varit lite mer redo, säger hon.

Ska slå sitt rekord

På lördag vill hon bättra på sin tid från loppet i Borås. Det både tror och hoppas 16-åringen att hon ska klara av.

– Jag vill helst slå min gamla tid som är 2.04.35. Det är ett mål, säger hon.

Du är yngst och Pentti Käppi är äldst, vill du hälsa honom något?

– Jag vill önska honom lycka till och hoppas att det inte blir hans sista lopp. 23 lopp alltså, det var inte illa. Vad häftigt, säger hon.

Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag