Tre Kronor spelar sina matcher i Göteborg. Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK IBLTre Kronor spelar sina matcher i Göteborg. Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK IBL
Tre Kronor spelar sina matcher i Göteborg. Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK IBL
Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg. Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK IBLTre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg. Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK IBL
Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg. Foto: VLADIMIR FEDORENKO / SPUTNIK IBL

Allt du behöver veta om Sweden Hockey Games

Publicerad

Den 9-12 februari avgörs Sweden Hockey Games i Göteborg.

Här får du allt du behöver veta inför Tre Kronors hemmaturnering.

Vad är Sweden Hockey Games?

Sweden Hockey Games är en av fyra turneringar som ingår i Euro Hockey Tour, ett inofficiellt Europamästerskap som har spelats 20 gånger. De andra turneringarna är Karjala Tournament, Channel One Cup och Czech Hockey Games. Det land med flest poäng sammanräknat från turneringarna vinner. Sverige vann Euro Hockey Tour säsongen 2015/2016.

Var spelas Sweden Hockey Games?

Sweden Hockey Games spelas i Scandinavium, Göteborg, Sverige, och Jubileum, St. Petersburg, Ryssland.

När kan jag se Sverige träna?

Onsdagen 8 februari har Tre Kronor isträning mellan 16.30 och 18.00 i Scandinavium. Träningen är öppen för allmänheten och efter träningen går det att få autografer av spelare.

Vilka sänder Sweden Hockey Games?

TV4, TV12 och C More direktsänder matcherna.

När spelas matcherna?

Torsdagen 9 februari: 

19.15: Tjeckien–Sverige (Göteborg) TV12 och C More

19.30: Ryssland–Finland (St. Petersburg)

Lördagen 11 februari: 

12.00: Finland–Tjeckien (Göteborg) TV12 och C More

15.30: Sverige–Ryssland (Göteborg) TV4 och C More

Söndagen 12 februari:

12.00: Ryssland–Tjeckien (Göteborg) TV4 och C More

15.30: Sverige–Finland (Göteborg) TV12 och C More

Var hittar jag resultaten i matcherna?

Samtliga resultat finns på den officiella hemsidan.

 

Tre Kronors trupp

Målvakter: Viktor Fasth (CSKA Moskva), Anders Lindbäck (Rögle).

Backar: Sebastian Aho (Skellefteå), Andreas Borgman (HV71), Oscar Fantenberg (HC Sochi), Henrik Tömmernes (Frölunda), Calle Rosen (Växjö), Emil Johansson (Djurgården), Philip Holm (Växjö), Magnus Nygren (Färjestad). 

Forwards: Richard Gynge (Neftekhimik Nizhnekamsk), Mattias Sjögren, (ZSC Lions), Patrik Zackrisson (HC Lugano), Joel Lundqvist (Frölunda), Alexander Bergström (Karlskrona), Joel Eriksson Ek (Färjestad), Oskar Lindblom (Brynäs), Johan Sundström (Frölunda), Daniel Brodin (Djurgården), John Norman (Torpedo Nizhny), Carl Klingberg (EV Zug), Andreas Thureson (Malmö), Johan Ryno (Färjestad). 

 

LÄS ÄVEN: Ratar Stockholm – för Göteborg: "Stolta" 

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag