Ahmed Yasin lämnar BK Häcken. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNAhmed Yasin lämnar BK Häcken. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Ahmed Yasin lämnar BK Häcken. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: Johan Bernström / BildbyrånFoto: Johan Bernström / Bildbyrån
 Foto: Johan Bernström / Bildbyrån

Succéspelaren återvänder till AIK

Publicerad

GÖTEBORG. Ahmed Yasin, 26, har gjort succé på lån i BK Häcken.

Men nu återvänder den irakiske landslagsmannen till AIK.

– Han gjorde det lite för bra hos oss, konstaterar Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Ahmed Yasin.Foto: BILDBYRÅN

Ahmed Yasin fick sparsamt med speltid när Rikard Norling tog över som tränare i AIK.

Därför lånades han i januari ut till Muathier i Qatar innan han i somras återvände till allsvenskan – men inte till AIK utan till allsvenska konkurrenten BK Häcken.

På Hisingen har Yasin gjort stor succé. 

Den irakiske landslagsspelaren gjorde sju mål och fyra assist på 15 matcher i Häcken-tröjan och utsågs i augusti till "Månadens spelare" i allsvenskan.

 

LÄS MER: Axén om Yasin: "Många tror han är en lyxlirare"

"Kommer ta tillbaka honom"

Men nu står det klart att Ahmed Yasin lämnar Hisingsklubben och flyttar tillbaka till Stockholm.

– I diskussion med AIK har vi förstått att de kommer att ta tillbaka Yasin, i och med att han har ett år kvar på kontraktet. Det är den infon vi sitter på just nu. Han gjorde det lite för bra hos oss, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

 

LÄS MER: "Jag varnade AIK för det innan de signade mig"

"AIK går för guld"

– Om inte Real Madrid eller Barcelona ringer så har jag verkligen fokus på AIK. Det är AIK jag kommer spela för. De går för guld nästa år. Det ska bli kul att få vara med och hjälpa till nu när de har sagt att jag är med i deras planer, säger Yasin till GP.

Häcken meddelade i går att även Mohammed Abubakari, Jakob Lindström, David Engström, Chisom Egbuchulam och Albin Skoglund lämnar klubben.

 

LÄS MER: Spelarna som lämnar BK Häcken

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag