Edin Hamidovic har dragit till sig intresse från större klubbar. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅNEdin Hamidovic har dragit till sig intresse från större klubbar. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
Edin Hamidovic har dragit till sig intresse från större klubbar. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
Gais tränare och sportchef Bosko Orovic. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅNGais tränare och sportchef Bosko Orovic. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
Gais tränare och sportchef Bosko Orovic. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅNFoto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
 Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Allsvensk klubb ute efter Gais nyförvärv

Publicerad

Fem mål på fyra matcher.

Edin Hamidovic, 24, har presenterat sig för Gais-fansen i Svenska cupen.

Enligt GT:s uppgifter har en allsvensk klubb redan hört av sig för att köpa loss anfallaren.

– Jag måste säga att det känns lite udda, säger Gais tränare Bosko Orovic.

Edin Hamidovic.Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Gais skrällde sig vidare till kvartsfinal i cupen – och tilltänkte målkungen Edin Hamidovic hade en stor del i det. Med sina fem mål på tre matcher – mot Elfsborg, Hammarby och Vasalund – visade anfallsvärvningen vad han går för mot allsvenskt motstånd. I söndags tog dock cupäventyret slut i kvartsfinalen mot Östersund.

Hamidovic, som kom tvåa i skytteligan i division 1 södra med sina 20 mål i fjol, värvades från Husqvarna FF inför årets säsong och Gais-tränaren Bosko Orovic är inte förvånad över nyförvärvets framfart.

– Jag har följt honom i åtta år. En klasspelare som valt att bli professionell. Han har gått ner i vikt, tagit tag i karriären och utvecklats som en raket. En väldigt smart spelare, sa han efter förra helgens seger mot Vasalund.

 

LÄS MER: Hamidovic bakom Gais knall i Svenska cupen

”Måste säga att det känns lite udda”

Gais spelar sin premiär i superettan den 1 april mot Jönköpings Södra – ett speciellt möte för Edin Hamidovic som har ett förflutet i J-Södra.

Men GT kan i dag berätta att minst en allsvensk klubb har hört av sig till Gais för att köpa loss 24-årige Hamidovic – antingen redan nu eller till sommaren.

Edin Hamidovic vill inte uttala sig om uppgifterna.

– Jag har faktiskt inga kommentarer kring det. Min agent Arash Bayat sköter allt sådant. Mitt fokus just nu är enbart på Gais och fotbollen. Jag trivs jättebra i klubben. Det är allt jag har att säga om det.

Gais tränare och sportchef Bosko Orovic bekräftar intresset men vill inte säga vilken klubb/vilka klubbar det rör sig om. 

– Inte ens om det är Sverige eller utlandet. Men ja, klubbar har faktiskt hört av sig och jag måste säga att det känns lite udda. Vi är ändå framme i mars. 

Hamidovic på en träning med Gais.Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

LÄS MER: Kaxiga löftet: ”Då ryker ögonbrynet”

”Vi vill förädla honom”

Rent hypotetiskt, skulle det kunna bli en affär nu? 

– Nej, men det är klart, skulle någon komma med rätt pris kan man alltid diskutera det. Edin är en väldigt duktig spelare, men vi vill förädla honom ännu mer. Jag vet att vi i Gais kan göra honom ännu bättre. Han är vår spelare och han har ett färskt tvåårskontrakt med oss. 

Då har ni satt en ganska hög prislapp på honom? 

– Samma som Östersund har satt på Saman Ghoddos (minst 50 miljoner), säger Orovic och garvar. 

Kommer Hamidovic att spela superettanpremiären med er? 

– Ja, det kommer han att göra.

 

Edin Hamidovics agent Arash Bayat vill inte kommentera uppgifterna.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag