Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mikael Franzén. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNMikael Franzén. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Mikael Franzén.  Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Alingsås osannolika vändning mot Malmö

Publicerad

Malmö såg ut att gå mot en bekväm seger. 

Men plötsligt stämde allt för Alingsås – och laget är nu en match från final. 

– Det här är väldigt svårt att förklara, säger tränaren Mikael Franzén. 

Malmö ledde med fyra bollar med 13 minuter kvar och var på väg mot en klar vinst på hemmaplan. 

– Stundtals var Malmö mycket bättre än oss, säger Franzén. 

Sedan hände något. Alingsås försvarsspel klaffade nästan perfekt och de få skott som ändå kom igenom tog Rickard Frisk hand om. Och då kom också kontringsspelet, inte minst genom formstarke Andreas Berg. 

Med knappt fyra minuter kvar stod det 21-21 på tavlan och när matchen var slut 21-24. 

– Vi har en otrolig moral i det här laget även om det ser väldigt mörkt ut. Men vi biter ihop och ger det där lilla extra och det räcker. Till slut vinner vi ju välförtjänt, säger Franzén och fortsätter: 

– Jag är så stolt över det här gänget. Det är svajigt och vi spelar inte bäst handboll, men vi står ändå där som segrare. Men det hade varit trevligt om vi kunde spela lite handboll också, haha. Vi har krigat och kämpar hela säsongen. 

”Vet inte hur det gick till”

AHK-tränaren har växlat mellan Gustav Skagerling och Rickard Frisk i målet. Den här gången satsade han på Frisk.

– Vi valde rätt i dag, han var fantastiskt. Men vi får se vem vi väljer på söndag. Även Berg var fantastisk och Flodman gjorde ett viktigt mål. 

Därmed leder AHK med 2-1 i matcher och kan avgöra hemma i Estrad på söndag. 

– Vi har inte vunnit något ännu. Vi har matchboll men ska inte bli för kaxiga. Det gäller att ladda om, säger Franzén. 

Målvakten Rickard Frisk:
– Grabbarna ska ha jättemycket kredd i dag, de gjorde ett riktigt hästjobb i försvaret. En helt underbar seger, men jag vet nästan inte själv hur det gick till, haha. Men vad fan, vi släpper ju inte i genom någonting. 

Hur ser du på ni växlar mycket på målvaktsposten? 

– Vi har två riktigt bra målvakter och så vill väl alla lag ha det. I dag var det min tur och grabbarna gjorde det som sagt lätt för mig. Nu ska vi säkra finalplatsen framför vår hemmapublik, säger Frisk. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag