Mikael Franzén och Alingsås jublar efter att ha tagit sig till sin fjärde raka SM-final. Foto: /IBL
Mikael Franzén och Alingsås jublar efter att ha tagit sig till sin fjärde raka SM-final. Foto: /IBL

Alingsås klart för fjärde raka finalen

Publicerad

Alingsås HK har gjort det igen.

Nu är laget klart för sin fjärde raka SM-final – och den här gången hoppas man gå hela vägen efter två raka silver.

– Det här är ett gäng som aldrig ger upp, säger Alingsåstränaren Mikael Franzén.

Som bäst när det gäller som mest har kanske inte gällt Alingsås i de två senaste SM-finalerna. Men det passar sannerligen bra in på prestationen i den fjärde semifinalmatchen mot Sävehöf.

För där stod Mikael Franzéns gäng för en övertygande insats – och tog hem en stark seger med 33–27. Ett resultat som alltså innebär att Alingsås kommer att få spela SM-final i Malmö den 27 maj.

–Jag är så oerhört stolt över det här laget. Vi står för de viktiga räddningarna, vi står för de avgörande målen och visar en enorm krigarinsats.

– Vi har det inte lätt. Vi tappar spelare men då kommer det ändå in nya som är villiga att ta upp kampen, säger Franzén som i den här matchen blev av med Felix Claar i den första halvleken efter att han åkt på en smäll mot huvudet.

– Jag tror inte att det ska vara någon fara, säger Franzén angående finalspel för vänsternian.

”Har ett lag som aldrig viker sig”

Alingsås seger under onsdagskvällen var den första som kom på bortaplan i den här serien. Och på frågan om AHK i år har det som krävs för SM-guld svarar Franzén:

– Jag har ett gäng här som aldrig viker sig, aldrig ger upp. Även fast vi går på knäna så fortsätter vi att kriga. Och att vi slår Sävehof som har alla sina spelare att tillgå och är ett lag som är fyllda av självförtroende efter deras seger mot Redbergslid vittnar om hur starkt det är av oss, säger han.

Hoppas på tredje gången gillt

Vilka Alingsås kommer att ställas mot i den kommande finalen i Malmö är ännu oklart. Det står mellan Kristianstad och Ystad där de förstnämnda har ledningen med 2–1 i matcher inför mötet i Ystad under torsdagen.

Blir det Kristianstad så har Alingsås än mer revansch att utkräva. Det är laget som man har förlorat mot i de två senaste finalerna.

– Vi njuter av det faktum att vi är i final en liten stund till sen börjar vi blicka mot finalen och ser fram mot det oavsett vilka det blir, säger Franzén

Vad kommer ni att fokusera på inför dess?

– Jag tycker att vi har sett fysiskt starka ut men det är en fördel vi kan dra. Att vi har möjligheten att vila upp kropparna, ladda om och komma till finalen ännu starkare, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag