Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alexander Farnerud är klar för Häcken

Alexander Farnerud, 32, går till BK Häcken. Foto: Massimo Pinca / AP
Samuel Gustafson, 21, är såld till Torino. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Samuel Gustafson, 21, är såld till Torino. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Samuel Gustafson, 21, är såld till Torino.

Ersättaren blir Alexander Farnerud, 32.

– Vi är både stolta och glada över att ha knutit honom till oss, säger sportchefen Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

Alexander Farnerud har varit en jagad man. I går uppgav Fotbollskanalen att AIK varit i kontakt med 32-åringen, och enligt GT:s uppgift var även Elfsborg med i racet.

BK Häcken sålde mittfältaren Samuel Gustafson till Torino, och nu är det klart att Hisingsklubben vann dragkampen om Alexander Farnerud, som alltså blir Gustafsons ersättare. Den rutinerade skåningen spelade senast i just Torino och kostar ingenting i övergångssumma.

– Alexander är en mycket erfaren och extremt skicklig fotbollsspelare med landslagsmeriter, säger sportchefen Sonny Karlsson, som dock ännu inte har berättat hur långt avtalet är.

"Vill bo i Göteborg"

Enligt GT:s uppgifter ville Alexander Farnerud med familj väldigt gärna bosätta sig i Göteborg där brorsan Pontus har en bostad.

Den välmeriterade mittfältaren har haft otur med skador de senaste säsongerna och slet av korsbandet både 2014 och 2015. I våras gjorde han fem matcher med Torino, och enligt GT:s uppgifter har han i sommar tränat med ett tyskt lag i väntan på nästa kontrakt.

Alexander Farnerud ansluter till BK Häcken på måndag.