IFK Göteborg har siktet inställt på Amin Affane. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNIFK Göteborg har siktet inställt på Amin Affane. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
IFK Göteborg har siktet inställt på Amin Affane. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅNFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
AIK:s sportchef Björn Wesström avfärdar budet som oseriöst. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNAIK:s sportchef Björn Wesström avfärdar budet som oseriöst. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
AIK:s sportchef Björn Wesström avfärdar budet som oseriöst. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNBlåvitts sportchef Mats Gren. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

AIK:s svar på IFK:s bud: "Inte seriöst"

Publicerad

IFK Göteborg och AIK förhandlar om Amin Affane, 23. 

Blåvitts första bud? Noll spänn, enligt GT:s uppgifter.

– Det är inte seriöst. Vi pratar om en etablerad allsvensk spelare, säger AIK:s sportchef Björn Wesström. 

Amin Affane har kontrakt med AIK över 2018.Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

GT har tidigare berättat att Angeredskillen Amin Affane vill flytta hem till Göteborg. Den centrale mittfältaren har inte lyckats ta en ordinarie tröja i AIK sedan han värvades till klubben i januari 2016. Första säsongen startade han sju matcher i allsvenskan och gjorde tolv inhopp, i fjol blev det elva stycken och fyra inhopp. 

Enligt GT:s uppgifter kunde AIK tänka sig att släppa Affane, som har kontrakt över 2018, till BK Häcken utan övergångssumma. Men efter en tids diskussioner drog sig Hisingsklubben ur affären då man prioriterar egna talanger på den positionen. 

 

LÄS MER: På väg bort från AIK – vill hem

Förhandlingar återstår

Men IFK Göteborg jagar offensiva förstärkningar och har ställt in siktet på Amin Affane, som prickade in en drömfrispark mot just Blåvitt på Gamla Ullevi i somras. 

Spelaren själv har lämnat klartecken för en flytt till färske tränaren Poya Asbaghis nybygge och Affanes personliga avtal ska ligga färdigt på bordet, enligt GT:s uppgifter. 

Återstår gör förhandlingar mellan klubbarna. 

AIK är inte alls lika pigga på att släppa en spelare till en av sina värsta rivaler som till BK Häcken. Enligt GT:s uppgifter har IFK Göteborg tagit kontakt med AIK och vill få loss Affane utan att betala någon övergångssumma. 

AIK:s sportchef Björn Wesström.Foto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES

Björn Wesström: "Inte logiskt"

AIK:s sportchef Björn Wesström bekräftar uppgifterna och är medveten om att 23-åringen vill flytta hem till Göteborg. 

– Men då är det tre parter som ska komma överens. Som läget är nu så är Amin med oss på tisdag när träningen drar i gång. Han har kontrakt med oss och det är det som gäller. Det är en duktig allsvensk spelare som har fått mycket speltid här. Vi blir inte ledsna om han stannar. 

Vad säger du om Blåvitts förfrågan? 

– Det är inte seriöst. De vill gärna ha honom men inte betala något. Det är inte logiskt att en etablerad spelare med kontrakt ska gå gratis inom allsvenskan, säger Björn Wesström. 

GT har sökt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren för en kommentar.

Amin Affane

Ålder: 23 år.

Född: Hjällbo.

Position: Mittfältare.

Klubbar: Lärje-Angered, Chelsea, Roda, Energie Cottbus, Wolfsburg, Arminia Bielefeld, AIK.

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag