Kristian Vesalainen uppges vända hem till Finland och HPK – om han inte får till en deal med en NHL-klubb. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Kristian Vesalainen uppges vända hem till Finland och HPK – om han inte får till en deal med en NHL-klubb. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Agenten om löftets framtid

Publicerad

Frölundas talang Kristian Vesalainen, 17, gick ut och kritiserade klubben i en intervju.

Enligt Ilta-Sanomat har Vesalainen skrivit på ett avtal med HPK – som gäller om det inte blir något med NHL till nästa säsong.

– Han har ett par alternativ, Frölunda är ett av dem. Han kommer ta ett beslut efter U18-VM, säger Vesalainens agent Jukka Tiilikainen till GT.

Kristian Vesalainen i en match mot Rögle.Foto: CARL SANDIN

Kristian Vesalainen har inte trivts under sin tid i Frölunda – något han berättade om i en intervju med Ilta-Sanomat.

Den 17-åriga supertalangen gör just nu succé i U18–VM, så det finns säkerligen ett par klubbar som är sugna på hans namnteckning.

Enligt Ilta-Sanomat ska Vesalainen nu ha skrivit på ett avtal med HPK, som han var utlånad till under säsongen, och kommer därmed att återvända till Finland till nästa säsong. Men, det är om han inte får en deal med en NHL-klubb. Vesalainen väntas gå tidigt i sommarens NHL-draft.

Att Vesalainen har kritat på ett avtal med HPK förnekar dock hans agent Jukka Tiilikainen:

– Det är inte sant, han har ett par alternativ och det har han haft sedan länge, Frölunda är ett av dem. Han kommer ta ett beslut efter U18-VM.

 

LÄS MER: Vesalainen om sin säsong: "Den var fruktansvärd" 

"Kommer ta ett beslut"

Är HPK ett av alternativen?

– Jag kommer inte spekulera om vilka de är. Han kommer ta ett beslut efter turneringen.

Jukka Tiilikainen vill inte heller kommentera Kristian Vesalainens utspel i Ilta-Sanomat där han uppgav att hans säsong i Frölunda varit fruktansvärd och att tränarna inte ville prata med honom.

– Det vill jag inte kommentera. Jag var inte på plats och vet inte vad som sagts och vad som skrivits. Jag avstår från att säga något om den saken.

Vad har han sagt till dig om sin situation?

– Det stannar mellan oss. Jag tror inte att vi vill ge oss in i en debatt i media.

 

LÄS MER: Frölundas svar på talangens kritik

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag