SMÄLLEN. Anton Lans och Elfsborg föll tungt borta mot Kristian Haynes Mjällby på Strandvallen. Förlusten gör att Boråslaget nu tappar i toppen gentemot Malmö FF som tog poäng mot Helsingborg. "Känns jobbigt", säger Adam Ljungqvist. Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån
SMÄLLEN. Anton Lans och Elfsborg föll tungt borta mot Kristian Haynes Mjällby på Strandvallen. Förlusten gör att Boråslaget nu tappar i toppen gentemot Malmö FF som tog poäng mot Helsingborg. "Känns jobbigt", säger Adam Ljungqvist.  Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

2-minuts-knocken: "Mycket tung förlust"

Publicerad

HÄLLEVIK. Elfsborg tappade mark i guldstriden efter noll poäng mot bottenkämpande Mjällby.

Boråslaget lyckades inte göra något mål på en storspelande Mattias Asper på Strandvallen.

- Allt kan hända, men MFF leder med många poäng nu, konstaterar Simon Hedlund efter serieledarens resultat.

Guldjagande Elfsborg fick en tidig kalldusch av Mjällby på Strandvallen. Redan i den sjätte minuten gav en fri David Löfquist hemmalaget ledningen efter att Elfsborgsförsvaret gått bort sig.

Och Mjällby hade bud på mer. Sett till klara chanser borde bottenlaget ha avgjort matchen under första halvlek.

I stället växte Elfsborg in i matchen, tog över spelmässigt och hade ett stort bollinnehav. Men utan att få in bollen bakom en storspelande Mattias Asper, som stod för några fenomenala räddningar när Elfsborg forcerade i slutminuterna.

Tungt för Boråslaget

- Det var en mycket tung förlust. Det känns jobbigt att förlora med uddamålet, dessutom efter en slumpartad situation i första halvlek. Tråkigt att vi inte lyckas trycka in bollen. Vi hade bra forcering på slutet med mycket inlägg och bra lägen, summerar Adam Ljungqvist.

Elfsborgstränaren Jan Mian var också besviken:

- Vi passade fel och för långt eller över linjen och var oheta i anfallen. Det blev bättre i andra halvlek när vi gick ner på trebackslinje och fick tryck sista minuterna. Det får vi ta med oss hem.

Den senaste säsongen som Elfsborg vann mer än två matcher på gräs är 2011 men förlusten på Strandvallen gick inte att förklara bort med underlaget.

Skyller inte på planen

- Det kan vi inte klaga på. Det var en fantastisk gräsplan. Sedan är det klart att vi är bra på plast, eftersom vi tränar mycket på det, men vi kan inte klaga på den här mattan, betonar Adam Lundqvist och fortsätter:

- Vi har varit lite underdog hela säsongen, men det har gått bättre än vi hoppats på. Nu ska vi visa att vi är värda att vara där vi vill vara.

Förlusten mot Mjällby blev dock inte så kostsam i guldjakten med tanke på att serieledande MFF spelade oavgjort och tappade poäng mot HIF.

- Det är bra för oss, konstaterar Simon Hedlund:

- Alt kan hända, bara vi gör vårt. Samtidigt leder Malmö med många poäng och har allt i egna händer. Men de har också tuffa matcher i Champions League framför sig. Vi tar en match i taget.

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag