Oskar Sunnefeldt gjorde sex mål när Sävehof besegrade OV Helsingborg. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
Oskar Sunnefeldt gjorde sex mål när Sävehof besegrade OV Helsingborg. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

19-åringen hjälte – jämförs med stjärnan

Publicerad

Flera tunga namn på skadelistan.

Då kliver de yngre spelarna fram för Sävehof.

Mot OV Helsingborg var det 19-åriga Oskar Sunnefeldt som blev stor hjälte.

– Perfekt tillfälle att visa upp sig, säger sexmålsskytten som jämförs med veteranen Jonas Larholm, 35.

Efter en tuff säsong har Sävehof växlat upp. Derbysegern mot Redbergslid tidigare i veckan har följts upp av en ny vinst för Partillelaget.

Den här gången var det bottenlaget OV Helsingborg som besegrades med 30–27.

– Vi var ute efter revansch efter att ha förlorat mot dem senast. Den här gången visar vi att vi är det bättre laget, säger Oskar Sunnefeldt.

”Vi har fått medvind”

Segern var Sävehofs tredje på de fyra matcherna som spelats efter uppehållet. Och dessutom andra raka segern efter tränarskiftet till Anders Eliasson.

– VI har fått medvind nu, det är gött att vara på rätt spår, säger Sunnefeldt.

– Men egentligen har vi inte förändrat så mycket. Anders har varit tydlig med att vi ska fortsätta jobba med det som "Robban" (Robert Wedberg, tidigare tränare) sagt. Men nu får vi utdelning.

19-åringen hade själv stor del i segern själv då han blev sexmålsskytt.

– Det kändes jättebra i dag. Jag kom med bra fart och smällde dit bollen ett par gånger. Det är kul med stort förtroende, säger han.  

Tunga namn på skadelistan

Sunnefeldt är en av de spelare i Sävehof som fått kliva fram lite extra när de rutinerade pjäserna Jonas Larholm, Johan Jakobsson och Joakim Larsson är på skadelistan.

– Det är ett perfekt tillfälle för mig att visa upp mig, säger han.

Och du jämförs själv med Larholm?

– Ja, det är kul att få jämföras med en så stor spelare. Jag ska se till att visa att jag kan bli bättre, i framtiden kanske de säger till någon att "han är lik Sunnefeldt", säger 19-åringen ett skratt.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag