Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

18-åringen säkrade segern för Alingsås

Alingsås vann i premiären mot Guif
Foto: Tommy Holl / TOMMY HOLL / ALLOVERPRESS/IBL TOMMY HOLL / ALLOVER

ALINGSÅS. En svag andra halvlek höll på att kosta Alingsås premiärsegern mot Guif.

Men med tjugo sekunder kvar fick debutanten, 18-årige Samuel Lindberg, säkra segern när han satte sitt första mål i AHK-tröjan, 26–24.

Alingsås har spelat SM-final tre år i rad och när den nya säsongen drog i gång var det med sikte på att den ska ta slut först den 27 maj, då SM-finalen på nytt avgörs i Malmö.

Men Alingsås stördes av skador inför premiären och tränare Mikael Franzén ställde bara upp med 14 spelare i laguppställningen. Med fanns ändå stjärnförvärvet Magnus Persson, som tätt inpå premiären var osäker till spel på grund av en stukad fot.

Högernian presenterade sig direkt med matchens första mål, från straffpunkten, och följde upp med att även göra det andra.

Tillsammans med spelmotorn Jesper Konradsson såg Magnus Persson till att AHK tog kommandot över matchen mot Guif direkt från start. De två gjorde fyra mål var i första halvlek. Defensivt var inte Alingsås lika täta som vanligt men Rickard Frisk – uttalad förstemålvakt i år efter att Mikael Aggefors lämnat klubben för danska Ålborg – såg till att Alingsås höll avståndet på resultattavlan.

I andra halvlek stängde kollegan i andra målet, inhoppande Herdeiro Lucau, igen. Alingsås luftade bänken och Guif kunde ta sig tillbaka in i matchen. Med fem raka mål krympte bortalaget avståndet från 21–14 till 21–19.

Då bytte Mikael Franzén in sina stjärnor igen. Magnus Persson och Jesper Konradsson fixade direkt varsin utvisning på Guifspelare och i spel sex mot fyra kunde AHK på nytt dryga ut sin ledning.

Men Guif tog sig tillbaka på nytt, mycket tack vare svagt spel från hemmalaget. Men trots att AHK förlorade andra halvlek med 10–12, kunde de knipa segern till slut. Oväntad matchhjälte blev debutanten, nyförvärvet från Sävehof, Samuel Lindberg. Med sitt första mål i Alingsås säkrade han segern för hemmalaget, 26–24.