Spårvagnsstopp i många timmar

Publicerad

Det är stopp i spårvagnstrafiken mellan hållplatserna Lana och Mölndals centrum.

– En kranbil har rivit ner en kontaktledning så det är totalstopp på sträckan för linjerna 2 och 4, berättar Magnus Bengtsson vid Västtrafiks störningsjour.

Stoppet beräknad pågå under åtskilliga timmar.

– Prognosen nu är att ledningen ska vara lagad klockan 21, uppger Bengtsson.

Stoppet berör två linjer, nummer 2 och nummer 4, mellan hållplatserna Lana (kommungränsen mellan Göteborg och Mölndal) och Mölndals centrum. 

– Vi har satt in ersättningsbussar, säger Magnus Bengtsson.

Kranbil rev ner

Det var en kranbil som under tisdagseftermiddagen rev ner den kontaktledning som förser spårvagnarna med ström.

– Läget på platsen ska vara lugnt för övrigt. Biltrafiken påverkas inte alls. Det är bara vår egen personal som arbetar på platsen för att reparera ledningarna, säger Bengtsson.

Ytterligare en incident påverkade spårvagnstrafiken under tisdagseftermiddagen. Två spårvagnar kolliderade mycket lätt med varann på Stampgatan.

– Det handlade om ett stopp på kanske tio minuter. Det var en vagn som kom upp i baken på en annan , men sammanstötningen var mycket lätt. Båda vagnarna kunde fortsätta i trafik efter en kort stund och inga personer skadades, uppger Magnus Bengtsson.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER