Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spårvagnsföraren bröt höften – fortsatte köra

Här är Västtrafiks nya miljardinvestering.
Föraren bröt höften när stolen skumpade upp och ned.
Foto: NORA LOREK
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Spårvagnsföraren bröt höften mitt under ett pågående jobbpass – och fortsatte köra.

Först efter en sjukskrivning, ytterligare en månads arbete och en semester upptäckte vården frakturen.

En trasig stol tros ligga bakom olyckan som nu anmäls till Arbetsmiljöverket.

Det är Nyhetsbyrån Siren som tagit fram anmälan från Göteborgs spårvägar till Arbetsmiljöverket. En anmälan som GP också rapporterat om.

I den framgår det att den aktuella spårvagnsföraren tog över en spårvagn vid centralstationen i Göteborg och direkt upptäckte att förarstolen satt lös. Föraren kontaktade trafikledningen som beställde en servicebil. Men det dröjde två timmar för servicebilen att komma fram eftersom man hade fastnat i ett annat jobb. Och under tiden hann föraren bryta höften.

Benbrottet skedde vid en sträcka där spårvagnen uppnådde en högre hastighet och stolen skumpade upp och ned så mycket att föraren fick kämpa för att hålla i sig. Föraren fick plötsligt en smärta kring höften men fortsatte, efter att ha tagit värktabletter, att köra även sitt andra pass efter en rast. 

Anmäldes efter flera månader

Föraren kom till jobbet dagen därpå likaså, men då blev smärtan för mycket och föraren var tvungen att bege sig hem. Först långt senare – efter två veckors sjukskrivning, ytterligare drygt en månads arbete och en semester – upptäckte vården en dubbel fraktur på bäckenbenet.

I anmälan som skickades in till Arbetsmiljöverket för ungefär en och en halv vecka sedan betonas att skadan anmäls sent eftersom ”skadans omfattning fastställdes sent”.

Det står också i anmälan att föraren hade ont under hela tiden, men trodde att det berodde på ischias.


Fullt på spårvagnarna i Göteborg –