Spårvagn och personbil i kollision – oklart skadeläge

Publicerad

En trafikolycka inträffade i Majorna i Göteborg vid lunchtid på onsdagen.

Olyckan orsakade stopp i trafiken vid olycksplatsen under en tid.

Föraren av personbilen fördes till sjukhus för kontroll, enligt polisen.

– Det är bara för kontroll så han lär ha klarat sig bra, så det var skönt, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Polisen uppger också att det finns en misstanke om vårdslöshet i trafik gentemot föraren av personbilen.

Larmet kom in till polisen klockan 12.22 på onsdagen.

– Det är en personbil och en spårvagn som har kolliderat. Det är troligtvis personskador i personbilen, enligt det vi fått från SOS Alarm, säger Thomas Fuxborg.

Han fortsätter:

– Vi är på plats med räddningstjänst och ambulans. Mer vet jag inte i nuläget.

Två ambulanser är på väg fram till platsen, enligt SOS Alarm.

Stopp i spårvagnstrafiken

Olyckan orsakade stopp i spårvagnstrafiken vid Kaptensgatan i Majorna under cirka 45 minuter. Det var linje 3 och 9 som berördes av olyckan, enligt Västtrafik. De berörda linjerna körde i stället via Ekedal i båda riktningar.

Klockan 12.35 uppgav SOS Alarm att räddningstjänsten var på väg att lämna platsen.

– Vi hade flera ambulansenheter på plats, men de har lämnat. Så är det bara en enhet kvar men de har inte lastat någon, och jag vet inte om de kommer att lasta någon än så länge, säger Malin Pettersson, teamleader vid SOS Alarm Västra Götaland. 

"Hörde hur den slog i någonting"

Johan Alexed, boende i närheten av Karl Johansgatan och var hemma i sin lägenhet när olyckan inträffade. 

– Jag hörde att en spårvagn plingade kraftigt och helt plötsligt så hörde man hur den slog i någonting, och då hade den kört in i en bil.

– Det var folk som gick av vagnen, så det var ganska lugnt och sansat. Spårvagnen blev stående där i 30-45 minuter, säger Johan Alexed.

Misstanke om vårdslöshet i trafik

Vid 13.15-tiden uppgav polisen att arbetet på platsen var färdigt. Föraren av personbilen, en man i 60-årsåldern, var avförd till Sahlgrenska för kontroll.

– Det är bara för kontroll så han lär ha klarat sig bra, så det var skönt, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Bilen bärgas från platsen och enligt polisen finns det en misstanke om vårdslöshet i trafik gentemot föraren av personbilen.

– Det kommer skrivas en rapport på det här. Det finns en misstanke om vårdslöshet i trafik, jag tror att det är föraren av personbilen som är misstänkt för det, säger Thomas Fuxborg.

Relaterade ämnen
Evelina Nedlund
Evelina Nedlund

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER