En spårvagn och en buss har kolliderat i närheten av Centralstationen i Göteborg. Foto: Läsarbild
En spårvagn och en buss har kolliderat i närheten av Centralstationen i Göteborg. Foto: Läsarbild

Spårvagn krockade med buss i centrala Göteborg

Publicerad

En spårvagn har krockat med en buss vid Polhemsplatsen i närheten av Centralstationen i centrala Göteborg. 

Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats.

– En person som satt längst fram på spårvagnen vid krocken har nacksmärtor och ont i ryggen och har körts till sjukhus, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Larmet om olyckan kom klockan 10.55 på onsdagsförmiddagen. 

Det var en spårvagn som krockat med en buss. Spårvagnen hade därefter spårat ur.

– Spårvagnen spårade ur i samband med krocken, säger Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Göteborg, och fortsätter:

– Den står på eget spår, eller i eget spårområde, så det ska inte påverka biltrafiken. Den har hoppat ur spåret.

En person till sjukhus

En person som satt längst fram på spårvagnen när krocken inträffade har förts till sjukhus med nacksmärtor och ont i ryggen, enligt polisen.

Olyckan påverkade kollektivtrafiken på platsen.

– Det påverkar inte biltrafiken men däremot buss- och spårvagnstrafiken, säger Christer Fuxborg. 

Polisen kommer att vara kvar på platsen tills olyckan är uppklarad.

– Vi väntar och ser så det blir klart. Sedan får vi se om vi skriver någon rapport på det här senare, säger Christer Fuxborg.

"Gick väldigt snabbt"

Vid 11.45 uppgav Västtrafik att olyckan var uppklarad.

– Det är uppklarat och påverkade inte trafiken eftersom de körde via Redbergsplatsen i stället. Man körde en annan väg så det gick väldigt snabbt, säger Gunilla Wicktor vid Västtrafiks presstjänst. 

Relaterade ämnen
Evelina Nedlund
Evelina Nedlund

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER