Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sparkades av kyrkan – efter protest mot lönen

Linus Kolberg och Johnny Hellquist, båda från Göteborg, drabbas av läget på Svenska skolan i Berlin. När lärarna protesterade mot att tvingas gå ner i lön och arbetstid så sades all personal upp av Svenska kyrkan. Foto: Privat

Personalen på Svenska skolan i Berlin protesterade mot lönesänkningar.

Två dagar senare sades all personal på skolan upp av Svenska kyrkans lokala församling, som driver skolan.

– Det är tråkigt. Vi gillar skolan och vill gärna vara kvar. Vi vill gärna ha en bra arbetsmiljö och detta har inte bidragit till det, säger Linus Kolberg, som arbetar på fritidsverksamheten och är från Göteborg.

Antalet elever minskar på Svenska skolan i Berlin till hösten och skolan måste därför spara pengar. Svenska kyrkans Viktoriaförsamling meddelade i slutet av maj att arbetstid och lön kommer att minska för lärare och fritidspersonal.

Personalen ombads att fundera på det nya erbjudandet till och med den 30 maj.

Enligt förslagen skulle fritidspersonalens tjänster minska 25 procent i tid och 35 procent i lön.

1800 kronor mindre

– Jag skulle gå ner tio procent i tjänst och skulle då jobba 60 procent. Det skulle bli 200 euro (cirka 1 800 kronor) mindre i månaden för min del. Vi har bemött de här lite hårdare tiderna genom att minska våra tjänster även tidigare, säger läraren Johnny Hellquist, även han från Göteborg.

Den 26 maj skickade delar av personalen ett brev till cheferna som en protest mot lönesänkningen och den minskade arbetstiden.

– Jag är okej med att gå ner i arbetstid då det genererar mer fritid. Det var personalen på fritids som vi gjorde skrivelsen om och delar av kollegiet solidariserade sig med detta, säger Johnny Hellquist.

Bara två dagar senare fick all personal, åtta personer, på skolan beskedet att de var uppsagda. Personalen uppmanas att söka om sina tjänster.

Enligt skolans vd Lena Brolin, som också är kyrkoherde i församlingen, har uppsägningarna inte något med brevet att göra.

– Det handlar om att skolan har lite pengar eftersom antalet elever minskar till hösten, säger hon till tidningen Arbetet och fortsätter:

– Att personalen sades upp beror på den tyska arbetsrätten. Vi har fått råd från jurister att göra på det här sättet. Det är svårt att göra om anställningskontrakten annars.

"Sämre förhandlingsläge"

Syndikalistfacket FAU har medlemmar på arbetsplatsen. De oroar sig över uppsägningarna och undrar om det är ett sätt att göra sig av med obekväma röster.

– Att vi får söka om våra tjänster gör att vi hamnar i ett otroligt mycket sämre förhandlingsläge. Vi har försökt att söka en dialog med ledningen om det här, men vi har inte nått dit än. Framför allt en person på fritids hade föreslagits en kraftig lönesänkning, nu vet vi inte hur det blir, säger Linus Kolberg, som arbetar med skolans fritidsverksamhet.

Att anställningskontrakten inte hade kunnat göras om utan uppsägningar stämmer inte, enligt Linus Kolberg.

– Jag har pratat med två jurister som säger att det inte alls behöver vara så. Kontrakten hade gått att förändras ändå utan att säga upp oss först. Jag köper inte det, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!