Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkade kommunchefen får nytt jobb i Åmål: ”Jättenöjd"

Susanne Korduner blir tillförordnad näringsliv- och kommunikationschef i Åmål.Foto: ÅMÅLS KOMMUN
Susanne Korduner har även tidigare jobbat inom Åmåls kommun.Foto: HENRIK JANSSON

Förra veckan fick Susanne Korduner sparken som kommunchef i Färgelanda.

Nu har hon fått nytt jobb som tillförordnad näringsliv- och kommunikationschef i Åmåls kommun, rapporterar P4 Väst.

– Jag är jättenöjd med utmaningen, säger hon till P4.

I två år var Susanne Korduner kommunchef i Färgelanda, men i torsdags i förra veckan fick hon sparken. Kommunstyrelsens ordförande Tobias Bernhardsson (C) förklarade att man ville se ett nytt ledarskap och Susanne Korduner fick gå på dagen.

– Den enda kommentaren till det är egentligen att vi anser oss behöva ett nytt ledarskap i förvaltningsorganisation och det är alltid tråkigt när man behöver fatta den här typen av beslut men vi ser att det är läge att göra det nu, sa Tobias Bernhardsson.

Det var andra gången som Susanne Korduner tvingades bort från sitt jobb. År 2008 fick hon gå från tjänsten som kommunchef i Åmåls kommun – där hon nu är tillbaka.

Snopet besked

P4 Väst rapporterar att Susanne Korduner blir tillförordnad näringsliv- och kommunikationschef i Åmål och från och med januari ska hon dra upp riktlinjerna för näringslivsarbetet i kommunen.

– Det känns jättebra. Jag är jättenöjd med den utmaningen som jag fått av kommunchefen i Åmål, säger Susanne Korduner till P4 Väst.

Beskedet hon fick förra veckan, att hon sparkades från Färgelanda kommun, beskriver hon som ”snopet”.

– Men jag har landat i det, säger Susanne Korduner till P4 Väst.