Både föraren och två små barn fördes till Östra sjukhuset med ambulans och ambulanshelikopter. Foto: Mikael Berglund Nyheter Sto
Både föraren och två små barn fördes till Östra sjukhuset med ambulans och ambulanshelikopter. Foto: Mikael Berglund Nyheter Sto

Spädbarn till sjukhus efter bil kraschat i dike

Publicerad

Under torsdagseftermiddagen körde en bil i diket på länsväg 160 på Orust.

I bilen färdades en man i 30-årsåldern och hans två små barn som alla fördes till sjukhus.

– Föraren uppträder drogpåverkat och misstänks inledningsvis för drograttfylleri, säger Ulla Brehm, presstalesman på polisen i region Väst.

Larmet om bilolyckan kom till polisen 15.01 på torsdagseftermiddagen efter att en bil kört av vägen ner i ett dike på länsväg 160 på Orust. Det handlar om en singelolycka och inga andra fordon påverkades av olyckan.

I bilen som körde ner i diket färdades tre personer.

– Det är en singelolycka med en vuxen och två mindre barn i bilen, säger Mats Gustavsson, brandmästare på räddningstjänsten på Orust.

Uppträdde drogpåverkat

Föraren av bilen är i 30-årsåldern - han och de två barnen, ett av dem är under ett år, skadades alla tre. Trion fördes sedan till Östra sjukhuset med ambulans. Även en ambulanshelikopter kallades till platsen.

Polisen skulle sen fatta misstankar om att allt inte gått rätt till. Det fanns saker som gjorde att mannen skulle misstänkas för brott.

– Först visste vi bara att en bil kört i diket av okänd anledning sen visar det sig att föraren uppträder drogpåverkad, säger Ulla Brehm, presstalesman på polisen i region Väst.

Mannen misstänktes då för drograttfylleri och togs med för provtagning.

– Om något av barnen har skadats, då kan det bli tal om vållade av kroppsskada, säger Ulla Brehm.

Huruvida mannen var drogpåverkad eller om det handlade om ett uppträdande som kom utifrån chock vet polisen inte på fredagsmorgonen. Informationen om vad drogtest visar lämnas inte till presstalesmännen.

 

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER