Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spädbarn inlåst i varm bil – polisen krossade ruta

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Foto: Google maps

Ett spädbarn har suttit inlåst i en bil i Arvika.

För att få ut barnet ur bilen behövde poliserna på plats ta ett raskt beslut. 

– Eftersom bebisen suttit i bilen en stund i 30-graders värme beslutade patrullen för att slå sönder rutan, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson i region Bergslagen. 

Det var vid 14-tiden som polisen i Arvika nåddes av ett samtal från en kvinna, hon berättade för dem att hon inte kunde komma in i sin bil efter att hon låst den.

I bilen satt hennes tre månader gamla bebis. 

– Det var en kvinna som parkerade sin nya bil och gick ur bilen. Hon gick runt bilen för att ta ut sin bebis och då var bilen låst. Hon hade kvar sin handväska med bilnycklar inne i bilen och bilen låstes då automatiskt, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson i region Bergslagen. 

”Ambulans har varit på platsen”

När polisen kom till platsen behövde de ta ett snabbt beslut. 

– Eftersom bebisen suttit i bilen en stund i bilen i 30 graders värme beslutade sig patrullen för att slå sönder rutan. En ambulans har också varit på platsen och undersökt bebisen som mår bra, säger Christina Hallin.