Spädbarn dog - mamman anhållen

Publicerad
Uppdaterad
En kvinna har anhållits för vållande till annans död och grov misshandel sedan hennes spädbarn dött i Borås.
Det var klockan 19.27 på torsdagskvällen som det fem månader gamla barnet kom in till akutmottagningen i Borås med ambulans. Då slog inte barnets hjärta.
Enligt polisen ska barnets båda föräldrar ha varit med på akutmottagningen.
Av oklar anledning fattade polisen sedan misstanke om att barnet kan ha utsatts för brott och en polisanmälan upprättades.

En anhållen

Mamman anhölls senare och skulle förhöras under fredagen.
Hennes offentliga försvarare Björn Hurtig hade vid lunchtid ännu inte hunnit läsa sig in i ärendet och kunde inte lämna några kommentarer.
Åklagaren vill av utredningstekniska skäl inte heller lämna vidare uppgifter om vad som ska ha hänt eller vad som fått polisen att fatta misstanke om brott.
En teknisk undersökning av lägenheten där barnet bodde med föräldrarna och ett äldre syskon ska genomföras och barnet ska genomgå obduktion.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER