Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sören vann valet tack vare norrmän

STRÖMSTAD. Från ingenstans till störst och allt är egentligen norrmännens fel eller förtjänst.

Norrmännens framfart i norra Bohuslän fick till sist bägaren att rinna över hos Sören Eriksson.

Strömstadspartiet tar makten med 11 mandat.

- Vi kommer inte att liera oss med något block. Vi är ett sakfrågeparti, där vi får stöd och sympati, har vi en partner, säger Sören Eriksson som känner Strömstadsbornas stora stöd. Förbättrad äldreomsorg, fler behöriga lärare i skolan, satsning på en ungdomsgård står högst på agendan.

Dessa norrmän

 Men så är det det här med norrmännen. - När kommunen för något år sedan presenterade gigantiska byggplaner utan att Strömstadsborna själva var engagerade eller tillfrågade ilsknade jag till. Då föddes Strömstadspartiet. Sören Eriksson, som bott i Strömstad i 36 år, känner myck-et folk. - Det kändes direkt att här hade kommunen gått för långt. Hotell med 210 rum, bo-stadsområde med 250 hus för sommarboende, med mera, med mera. - Hela tiden med utländska exploatörer främst från Norge.

Fick rätt

 Strömstadsborna gav honom rätt i söndags. Från noll till 11 mandat, största partiet i kommunfullmäktige. Fast kommunalråd har Sören Eriksson inte tid att bli. Just nu. Några problem att fylla förtroendeposterna som följer på valframgången finns dock inte. - Vi satt redan på måndagskvällen och diskuterade framtid, säger en mycket glad och belåten Sören Eriksson.