Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sonen sköts ihjäl – familj får inte hjälp med flytt

Såhär rapporterade GT om skjutningen i november förra året.
Sonen i 25-årsåldern sköts ihjäl utanför familjens hem i Biskopsgården.Foto: HENRIK JANSSON
Familjen har med anledning av traumat valt att söka en ny bostad.Foto: HENRIK JANSSON

Sonen i 25-årsåldern sköts ihjäl utanför familjens hem i Biskopsgården, men när de ber hyresvärden Poseidon om hjälp med omflyttning så blir det nej.

– För oss är det det väldigt viktigt att alla får en rättvis och samlad bedömning, säger Linda Thorsson är kommunikationschef på Poseidon, till P4 Göteborg.

I november förra året sköts en man i 25-årsåldern utanför en adress i Biskopsgården. Han skottskadades svårt och avled senare på sjukhus.

En av polisens tidiga teorier var att fel person sköts

– Anledningen till det är för att vi inte har hittat någon koppling mellan offret och det kriminella nätverket som ska vara inblandade, sa vice chefsåklagare Karl-Erik Esbo kort efter mordet.

Systern: ”Det gör ont”

En slutsats som polisen nu också landat i, skriver P4.

Dödsskjutningen ägde rum när mannen var på väg hem till sin mamma, precis vid bostaden där mamman och övriga familjen bor.

– Det där gör ont, man vill inte se den där platsen hela tiden. Jag tänker på mamma, hon måste gå förbi platsen där hennes son har legat och blött, säger offrets syster till P4.

Familjen har med anledning av traumat valt att söka en ny bostad. De har vänt sig till hyresvärden Poseidon och bett om hjälp att få flytta, men får ingen.

Poseidon: ”Inget som vi ger förtur för”

Poseido hjälper endast till med omflyttning och kan ge förtur om det finns ett allvarligt hot mot de boende. Reglerna för omflyttning är restriktiva och lika för alla, menar man.

– Jag har stor förståelse för att familjen tycker att det är fruktansvärt obehagligt och att de är i en kris och chock, men det här obehaget är inget som vi ger förtur för, säger Linda Thorsson är kommunikationschef på Poseidon, till P4.

På frågan om att det inte kan handla om så många fall svarar hon:

– Nej, för oss är det väldigt viktigt att alla får en rättvis och samlad bedömning.