Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sommarens Gyllene Tider helt lysande

Per Gessle ser till att spela allas favoritlåtar när Gyllen Tider framträder i Halmstad.
Foto: Anders Ylander

Gyllene Tider; lika mycket sommar som Lars Norén är jul.

Och klassisk sommardröm är just vad GT lyckas leverera; puls, känsla och en massa kärlek.

Inne på konsertområdet är stämningen god, några tjejer skrålar till "När vi två blir en" i en mikrofon, folk sitter på filtar, med ölbrukar i händerna och vädret är allt man kunnat önska. Och om det är folkfest innan Gyllene Tider går på scen, så är det ändå ingenting emot stämningen när bandet väl kommer på.


De öppnar starkt med "Gå och fiska!" och redan då lovar de vad för slags kväll det kommer bli; en återblick till låtarna vi alla kan och känner i ryggraden. Och den som hoppats på sin favoritlåt behöver inte bli besviken, klassikerna kommer som på ett pärlband, "Flickorna på TV2", "Kung av sand" och "Tylö Sun" - för att bara nämna några. De nya låtarna är få, och som lyssnare behöver man inte vara orolig för att de kommer missa att spela ens favoritlåt.


Innan spelningen sa bandet att de hade höga förväntningar på sön dagens konsert. Att de var bättre än någonsin förr. Och det stämmer. Det är hög energi från scen, låtarna låter "som de ska" (om inte bättre?), och publiken lycklig för ännu en återförening. När Gyllene Tider står på scen så visar de vilka skickliga musiker de faktiskt är, och vilken skön stämning som de tillsammans levererar.


Det som är härligt med Gyllene Tider är att alla kan låtarna, och kan samlas tillsammans i den folkfest som skapas i Lysekil, på deras andra spelning inför en intensiv turnésommar. Gammal som ung, man som kvinna, här dansar och diggar alla tillsammans.


Gyllene Tider lyckas hålla stämningen på topp under hela spelningen, och den eskalerar när låten alla väntat på kommer, som näst sista låt. När "Sommartider" spelas är allas händer i luften.

Gyllene TiderGullmarsvallen, Lysekil.

Kvällens 3 höjdare

1 Stämningen

Ung som gammal, fattig som rik - när Gyllene Tider spelar så samlas alla i dängorna som sitter i ryggraden.

2 Flickorna på TV2

Levereras med en sådan känsla, och glädjen går att ta på.

3 Sommartider

Nästsista låten som spelas, och det märks att det är den som publiken väntat på, stämningen på topp.