Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sol och kyla väntar – och risk för halka

Så blir vädret runtom i landet.
Soligt och kallt väder att vänta i veckan.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Det kyliga vädret ser ut att hålla i sig men slutet av veckan kommer även bjuda på solsken.

Men även risk för halka.

– Torsdagen ser ut att bli jättesolig och sen på fredagen kan det möjligen bli lite mer moln och kanske något lätt snöfall, säger Per Holmberg, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Efter en vinter med få soltimmar har januari än så länge bjudit på några ljusglimtar. Och i slutet av veckan finns chans igen.

Under onsdagsmorgonen snöade det på flera håll i Västsverige och det var halt på många håll i länet.

Det kalla vädret ser ut att hålla i sig under någon vecka fram över, men under torsdagen väntas strålande sol på flera platser i Västsverige.

Sol och lättare snöfall

– Torsdagen ser ut att bli jättesolig och sen på fredagen kan det möjligen bli lite mer moln och kanske något lätt snöfall. Men det kommer nog vara lite perioder med sol då också, tror jag, säger Per Holmberg, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Per Holmberg.
Foto: Expressen TV

Även under helgen och början av nästa vecka väntas minusgrader, växlande molnighet och en del sol. 

Men framåt nästa helg är prognosen osäker.

– Det skulle kunna komma in mild luft med snöfall, säger Per Holmberg.

Varnar för halka

Även om det inte röra sig om några större mängder nederbörd kan halkan slå till lokalt och det gäller att vara försiktig ute på vägarna. 

– Det kommer vara minusgrader så det är klart att det kan vara halt. Det beror på hur fuktig luften är och det ser ut att kunna bli lite frosthalka. Men jag tror att det är mer lokalt på mindre vägar där det inte är saltat, säger Per Holmberg.