Den försvunna flickan har hittats död. Foto: Christian SvenssonDen försvunna flickan har hittats död. Foto: Christian Svensson
Den försvunna flickan har hittats död. Foto: Christian Svensson
Sökinsatsen avbröts efter fyndet. Foto: Christian SvenssonSökinsatsen avbröts efter fyndet. Foto: Christian Svensson
Sökinsatsen avbröts efter fyndet.  Foto: Christian Svensson

Försvunnen flicka har hittats avliden

Publicerad
Uppdaterad

Den 14-åriga flicka som har varit försvunnen i en vecka från sitt hem i Götene kommun, hittades under söndagen avliden.

– Det finns i nuläget ingen misstanke om brott, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen region väst.

Flickans anhöriga är underrättade om dödsfallet.

I söndags i förra veckan försvann en 14-årig flicka från sitt hem i Götene kommun. Flickan anmäldes saknad på måndagen, och ett massivt sökpådrag tog vid.

Polis och militär har sedan dess sökt dagligen med stora resurser, och på fredagen fick även frivilliga från Missing People tillstånd att delta i insatsen. Och uppslutningen har varit stor.

– Totalt har cirka 400 personer deltagit från oss under tre dagar, säger Jonas Sillerström, operativ chef på Missing People.

Enligt Sillerström har sökarbetet komplicerats av väder- och terrängförhållanden på platsen.

– Sökområdet har till stor del bestått av snårig skog och plöjda, frusna åkrar. Det har även snöat ymnigt, och det har varit tungt att ta sig fram, säger han.

Hittad avliden

Sökinsatsen fortsatte under söndagen, en vecka efter försvinnandet, men avbröts efter att flickan hittats avliden.

Flickans anhöriga är underrättade om dödsfallet.

– Anhöriga har underrättats om att en avliden person har hittats i sökområdet, som med största sannolikhet är den försvunna flickan, säger Jenny Widén,  presstalesperson vid polisen region väst.

– Det var en militär sökresurs som hittade flickan i det aktuella sökområdet som vi letat i.  Hon hittades under eftermiddagen.

Polisen misstänker i nuläget inget brott.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 

Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck
Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER