Försvunnen kvinna hittad i Uddevalla

Publicerad

På tisdagsmorgonen inledde polisen en sökinsats för att hitta en kvinna som varit försvunnen sedan i söndags. Under förmiddagen hittades hon vid liv och fördes med helikopter till sjukhus. 

Kvinnan är i 60-årsåldern och försvann enligt polisen tunder söndagen i samband med att hon ska ha varit ute och plockat svamp. Kvinnan anmäldes försvunnen av anhöriga under måndagen och polisen har letat efter henne sedan dess. Under tisdagen har även frivilligorganisationen Missing People kopplats in.

– Vi har sökt i området kring hennes bostad och i skogarna norr om Uddevalla under gårdagen och under natten. I morse vid kl åtta  inledde vi en större sökinsats med hjälp av frivilligorganisationer och militären, säger Tommy Nyman, presstalesman på polisen.

I inledningsfasen av förmiddagens sökinsats hittades kvinnan vid liv och fördes med helikopter till Norra Älvsborgs regionsjukhus, men skadeläget är än så länge oklart. Anhöriga är underättade. 

 

Relaterade ämnen
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER