Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sökes: Du som pallar att åka bergochdalbana i två timmar

Valkyria på Liseberg. Foto: LISEBERG
Nöjesparken söker 100 deltagare. Foto: ANDERS YLANDER

Gillar du att åka bergochdalbana?

Om du pallar med två timmar i sträck finns nu din chans när Liseberg anordnar ett maraton.

– Det är inte en tävling för alla, konstaterar Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg.

Tävlingen går ut på att fyra lag ska åka så många bergochdalbanor som möjligt på två timmar. Det är i fyra av nöjesparkens bergochdalbanor – Lisebergsbanan, Helix, Balder och Valkyria – som tävlingen avgörs.

Man bör med andra ord älska fart och fläkt för att ens överväga att delta.

– Det är inte en tävling för alla. 120 minuter åk i bergochdalbanor, det kommer att bli en krävande tävling både fysiskt och mentalt. Vi söker uthålliga deltagare med rätt inställning och som är lika galna i bergochdalbanor som vi! Och det är ju dessutom bra om man inte blir åksjuk så lätt, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Valkyria. Foto: LISEBERG

Tävlingen äger rum lördag den 27 april, samma dag som nöjesparken öppnar för säsongen, men innan de vanliga gästerna får komma in. Det vinnande laget får klippa bandet på öppningsceremonin.

Totalt söker nöjesparken 100 deltagare, 25 stycken per lag.

Tufft fjolår för Liseberg

Fjolåret var tufft för Göteborgs nöjespark. Det berodde bland annat på de förseningar som drabbade skrytbygget Valkyria, en av bergochdalbanorna som nu ingår i tävlingen. Valkyria började byggas i januari 2017 och tanken var att den skulle stå klar vid öppningen av fjolårets sommarsäsong. Men den göteborgska leran satte käppar i hjulet och attraktionen kunde öppnas för allmänheten först i augusti.

Ebba Källeskog, PR-ansvarig Liseberg. Foto: LISEBERG

Förseningen kombinerad med en riktigt varm sommar gjorde att det blev färre besökare än året innan. Halloween- och julsäsongen räddade dock situationen och i slutändan blev det, enligt nöjesparken själva, ett bra år.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!