Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hundratal deltog i söket efter Wilma

Tishko Ahmed vill frias i hovrätten för mordet på Wilma.
Hela Wilma Anderssons kropp har inte återfunnits.Foto: EFTERLYST / TV3
Frivilliga och hundpatruller söker efter Wilma Andersson på söndagen.

Sökandet efter Wilma Anderssons kvarlevor fortsätter.

På söndagen samlades ett 100-tal frivilliga för att leta på olika platser i Uddevalla.

– Vi utgår från ex-pojkvännens bostad och arbetar oss utåt. Vi letar i skog, brunnar, övergivna byggnader och andra skrymslen, förklarade Mikael Jensen, insatsledare i frivilligorganisationen Saknad Sverige under inledningen av dagen.

Den 14 november är det ett år sedan 17-åriga Wilma Andersson senast sågs i livet. 

Hon försvann spårlöst, men hennes huvud hittades i ex-pojkvännen Tishko Ahmeds lägenhet nio dagar senare. Resten av kroppen har aldrig återfunnits.

Ahmed dömdes till livstidsfängelse i tingsrätten och väntar nu på hovrättens dom som faller 23 oktober.

Under hösten har familjen haft en begravning med de närmaste och på fredagen hölls en minnesgudstjänst i Herrestads kyrka i Uddevalla.

Frivilliga delas upp i patruller

Under söndagen fortsatte sökandet efter flickans kvarlevor. Vid 10-tiden på förmiddagen samlades ett stort antal frivilliga som delades upp i patruller med fem till tio deltagare i varje.

– Det är omkring 80 personer som är ute och letar. Och fler har hört av sig och är på väg, sa Mikael Jensen, insatsledare i Saknad Sverige, en nybildad frivilligorganisation.

– Vissa områden där vi letar är avsökta tidigare, och vi söker även på nya platser. Vi utgår från ex-pojkvännens bostad och arbetar oss utåt. Vi letar i skog, brunnar, i övergivna byggnader och i andra skrymslen. Vi har dykare som söker i vatten.

”En mycket bra uppslutning”

Planen var att sökandet skulle pågå till klockan 16 på söndagseftermiddagen.

– Men det är flexibelt. Det finns säkert de som vill fortsätta. Intresset för att söka efter Wilmas kvarlevor är fortfarande mycket stort. Det är helt fantastiskt, konstaterade Mikael Jensen.

Strax före klockan 18 avslutades sökinsatsen. Då hade ett 100-tal frivilliga deltagit i sökandet.

– Det har varit en mycket bra uppslutning. Tyvärr har vi inte hittat Wilmas kvarlevor.