Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sök Sveriges roligaste journalistjobb på GT

Vill du jobba med nyheter, skriva reportage och jobba med spännande granskningar? 

Då får du gärna söka sommarjobb på GT:s redaktion i Göteborg! 

Vi letar efter vikarier till både nyheter och sport. 

GT är en edition av Expressen och vår redaktion ligger mitt i Göteborg. 

Vi når dagligen hundratusentals läsare och tittare som tar del av vårt innehåll. Vår redaktion har de senaste åren nominerats till Årets redaktion och medarbetarna är prisade och uppmärksammade med Wendelapriset, nomineringar till Guldspaden och Årets bild

Bland annat. 

Nu söker vi vikarier till både vår nyhets- och sportredaktion. 

Om rollen

På GT får du jobba med fördjupande journalistik, reportage, granskningar och nyheter. Du kan få livesända tv direkt från nyhetshändelser, du intervjuar kända och okända personer och du skriver noggranna och spännande texter. 

Vi söker dig som är allmänbildad, har en god stilistik och som samarbetar väl. Journalistisk erfarenhet är ett krav. 

Här skickar du in din ansökan. Intervjuer sker löpande. 

Har du frågor?

Ställ dem till:

Christer El-Mochantaf, chefredaktör: cem@gt.se

Hector Junelind, sportchef: hector.junelind@gt.se 


Jobba med oss!

Foto: HENRIK JANSSON

Elin Kardell

Ålder: 28

Gör på GT: Reporter/nyhetschef. Varit på GT sedan 2020/2021. Tidigare på Aftonbladet, DN och Expressen.

– Under vår och sommar 2021 var jag tillförordnad nyhetschef och därefter har min roll främst varit nyhetsreporter. Som reporter skriver jag snabba nyhetstexter om allt från brott till de senaste nyheterna om covid-19. Samtidigt finns det ofta utrymme för egna längre jobb. Förra året skrev jag bland annat tre reportage om livet i Göteborgs skärgård. Som reporter på GT får man arbeta med nyhetsledande journalistik i en arbetsmiljö som uppmuntrar kreativitet och egna idéer.


Foto: HENRIK JANSSON

Hector Junelind

Ålder: 31 år.

Gör på GT: Sportchef. Har varit på GT sedan 2013. Tidigare på Kvällsposten, Expressen och Jönköpings-Posten.

– Under min tid på GT har jag fått bevaka många stora sporthändelser. Allt från guldstrider och nervkittlande matcher ute i Europa till ångestladdade bottenmöten. Det är framför allt mixen jag gillar med det här jobbet – att ena gången få berätta om ett starkt livsöde till att nästa gång vara först med en stor övergång i något av lagen vi bevakar och se pushnotisen landa i telefonen. Engagemanget hos våra läsare är dessutom stort och det uppskattar jag.


Foto: HENRIK JANSSON

Daniel Olsson

Roll på GT: Granskande nyhetsreporter. Varit på GT sedan 2015. Tidigare på bland annat Metro, Skaraborgs läns tidning och Göteborgs-Posten. Flerfaldigt nominerad till Guldspaden (fem gånger), Stora Journalistpriset och vinnare av PK Västras stora pris. 

– Som reporter på GT står du alltid på läsarnas sida. Det gäller oavsett vilken fråga det handlar om. Vi ska avslöja maktfullkomliga politiker och fifflande kommuntjänstemän, gatans makthavare och det som berör. Så har vi som tidning alltid gjort, och det kommer vi också fortsätta med. Om det så handlar om höstens val, pandemin, återvändande is-terrorister, kommunala orimligheter eller att helt enkelt ge läsarna det de vill. 


Foto: HENRIK JANSSON

Linnea Lundström

Ålder: 26 år.

Roll på GT: Biträdande nyhetschef. Jobbat på GT sedan 2019. Tidigare nöjesreporter och ungdomsredaktör på Piteå-Tidningen. 

– Jag leder nyhetsarbetet kvällstid och styr vår sajt samtidigt som jag är skrivande reporter. På GT rör vi oss ständigt i händelsernas mittpunkt, en miljö som jag älskar där det samtidigt finns alla möjligheter att utvecklas och växa på. Vi jobbar nära läsarna och brinner för att berätta om människorna bakom de stora nyhetshändelserna, ett viktigt och väldigt roligt jobb.