Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofia Dahlström blir GT:s nya chefredaktör

GT får en ny chefredaktör: Sofia Dahlström, idag nyhetschef på Göteborgs-Posten.

– GT har gjort en häftig digital resa och det blir utmanande att få vara med och bidra till en livaktig lokal journalistik, säger hon.

Sofia Dahlström, 41, bor i Göteborg och har arbetat på Göteborgs-Posten sedan 2007. Hon har bland annat ansvarat för GP:s granskningsgrupp och vann 2013 Föreningen Grävande Journalisters arbetsledarpris "Den gyllene dynamon".

Idag är hon nyhetschef på Göteborgs-Posten, men blir ny chefredaktör på GT efter Frida Boisen, som fortsätter som krönikör i Expressen.

"Väldigt spännande"

– Det har varit en rolig och utvecklande tid på GP och jag kommer att sakna alla kompetenta medarbetare. Men det är väldigt spännande att nu få gå vidare till GT och vara med och utveckla den lokala journalistiken där.

– Jag tror att min erfarenhet av både dagligt nyhetsarbete och grävande journalistik blir viktig på GT, som ska vara Västsveriges självklara nyhetsförmedlare. Vi ska vara snabba, men vi ska också granska och vara underhållande, säger Sofia Dahlström.

Hon har tidigare arbetat på TV4 med bland annat "Nyhetsmorgon" och "Malou möter", och har också varit redaktör för "Filmkrönikan" i SVT samt jobbat på "Uppdrag: granskning".

Thomas Mattsson, ansvarig utgivare för editionen GT, säger:

– Sofia Dahlström är en skicklig journalist som jag tror kommer att bidra till att GT utvecklas ytterligare. hon kommer också att ingå i Expressens redaktionsledning.

Så blir Expressens nya redaktionsledning:

 

Thomas Mattsson, ansvarig utgivare.

Karin Olsson, kulturchef och ställföreträdande ansvarig utgivare.

Lina Modin, administrativ redaktionschef.

Magnus Alselind, redaktionschef för nyheter och samhälle.

Klas Granström, redaktionschef för digitala medier.

Anna-Clara Welander, magasinschef.

Elsa Falk, editionschef för Expressen TV och tf administratib redaktionschef.

Sofia Dahlström, chefredaktör för GT.

Martin Kroon, chefredaktör för Kvällsposten.

Karin Skogh, editionschef Expressen.se

Mattias Lundell, editionschef Expressen.se

Bella Levy, nöjeschef.

Anders Nettelbladt, sportchef.

 

När Sofia Dahlström tillträder som chefredaktör är ännu inte klart.