Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofia bröt benet – efterlyser hjältarna

Nu ligger Sofia Wallgren inlagd på Mölndals sjukhus med en rejäl fraktur i lårbenshalsen, efter en operation.Foto: Privat
När Sofia Wallgren, som bor i Göteborg, var på väg mot sin praktikplats och skulle kliva på spårvagnens första trappsteg knakade det till i benet – och hon ramlade ihop.Foto: AXEL ÖBERG

Torsdagen blev inte riktigt som planerad för lärarstudenten Sofia Wallgren, 30.

Mitt i morgonrusningen bröt hon lårbenshalsen på spårvagnen, och blev hjälpt av tre främlingar.

– Jag är otroligt tacksam, utan dem hade jag blivit kvar där, säger Sofia, som nu vill komma i kontakt med personerna.

När Sofia Wallgren, som bor i Göteborg, var på väg mot sin praktikplats och skulle kliva på spårvagnens första trappsteg knakade det till i benet – och hon ramlade ihop. 

– Jag var precis innanför dörrarna, jag tror det var en man som fångade upp mig mitt i fallet. Jag bara skrek rakt ut och grät, folk stod och tittade och spårvagnen fortsatte mot Brunnsparken, säger Sofia Wallgren.

En kvinna i närheten uppmärksammade chauffören och han stannade spårvagnen mitt i trafiken.

– Han fick i princip bära ut mig ur spårvagnen, sedan var han ju tvungen att åka vidare för han stoppade ju trafiken.

Sofia Wallgren, 30, är tacksam för personerna som hjälpte henne när hon bröt lårbenshalsen på en spårvagn under torsdagen.Foto: Privat

Sofia: ”Kunde inte röra mig”

I stället kom två för Sofia Wallgren främmande kvinnor till undsättning, och även en av Västtrafiks anställda. 

– En av dem var hela mitt fysiska stöd för kroppen, jag kunde inte röra mig. Den andra ringde 112 och bad dem skicka en ambulans. Sedan ringde hon en gång till och sa att de måste skynda sig, jag var så smärtpåverkad.

Därefter gick allting snabbt och Sofia Wallgren, som också intervjuats av Göteborgs-Posten hann inte mer än att vinka hej då till vardagshjältarna.

Nu ligger Sofia Wallgren inlagd på Mölndals sjukhus med en rejäl fraktur i lårbenshalsen, efter en operation. Foto: Privat

”Glad att det finns så fina människor”

Senare på dagen fick hon opereras och nu är hon inlagd på Mölndals sjukhus med en kraftig fraktur.

– Läkarna är förvånade, en 30-åring brukar inte bryta lårbenshalsen. Antingen är det maximal otur eller att jag ramlat tidigare och inte känt av det. 

I ett inlägg på Facebook efterlyser hon de personer som hjälpte henne.

– Jag var så fruktansvärt utlämnad, om ingen hade hjälpt mig hade jag legat där. Så jag är glad över att det finns så fina människor som inte är rädda för att hjälpa till, jag är otroligt tacksam, säger Sofia Wallgren.