Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Socialdemokraterna utsattes för hackerattack

Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen har blivit utsatta för en hackerattack.
Foto: Pressbild
”Vi har blivit utsatta för en hackerattack”, säger Agnetha Andersson, politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen.
Foto: Privat

Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen blev under natten till måndagen utsatta för en hackerattack.

Felet upptäcktes först under måndagsförmiddagen och partiets hemsida låg nere stora delar av dagen.

– Jag vet inte så mycket nu, men vi har blivit utsatta för en hackerattack, säger Agnetha Andersson, politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen.

Att hemsidan blivit hackad nådde Socialdemokraterna vid klockan 11 på måndagsförmiddagen, sedan dess ligger sidan nere.

Exakt vad som har hänt, eller vem som ligger bakom intrånget är okänt, men enligt partiet rör det sig om en hackerattack.

– Jag vet inte så mycket nu, men vi har blivit utsatta för en hackerattack, säger Agnetha Andersson, politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen.

https://twitter.com/Vastsossar/status/1031518189799256064

Hemsidan var nedstängd under flera timmar.

– Hemsidan är så att säga spärrad, via webbhotellets support. Just nu håller vi på att gå igenom allt och försöker få bort det, säger Andersson.


LÄS OCKSÅ: Moderaterna fick sitt Facebook-konto kapat 


Hur upptäckte ni det här?

– Vi har en bevakning som ligger på hemsidan. Den här attacken består av ett script som någon hackare har gjort och lagt in i vår ftp. Det ska ha skett någon gång i natt.

Hur är säkerheten på era sajter?

 – Vi ligger via ett webbhotell som har en god säkerhet som spärrar sånt här, inget ska ha kommit ut utan sajten ligger i karantän.

Sajten väntades inledningsvis att ligga nere fram tills på tisdagen, men vid klockan 21.30 på måndagen var den öppen för besökare igen.