Snöröjare i Skene slogs medvetslös av uppretad man

Publicerad
Uppdaterad
Mannen var inte nöjd med snöröjningen i Skene.
Han nöjde sig dock inte med att skälla ut snöröjaren.
- Han gav snöröjaren ett knytnävsslag i ansiktet så att han svimmade av, säger Annelill Stenbäcken, utredningsbefäl vid polisen Kinna.
Det var på måndagseftermiddagen som en av kommunens snöröjare höll på att arbeta på Sjuhäradsgatan i Skene.
- Boende i området ska då ha kommit fram till honom och klagat på att snöröjningen sköttes för dåligt i området, säger Annelill Stenbäcken.

Knytnävsslag

Snöröjaren fortsatte dock sitt arbete men efter att ha kommit en bit längre ner på gatan blev han stoppad av ytterligare en man som hade klagomål på hur han skötte sitt jobb.
- Mannen stoppade snöröjaren och gav honom sedan ett knytnävsslag i ansiktet så han föll till marken och svimmade av, säger Annelill Stenbäcken.
När snöröjaren kvicknade till såg han hur mannen som slagit till honom försvann springande nerför gatan.


"Han hade yrsel"

Hur gick det för snöröjaren?
- Han kände yrsel efteråt men annars ska han ha klarat sig bra.
På tisdagseftermiddagen hade polisen fortfarande inte gripit den skyldige mannen.
- Men vi har lagt ut en del krokar. Enligt det signalement vi fått rör det sig om en man i 45-50 årsåldern, säger Annelill Stenbäcken.
På Marks kommun är man chockad över angreppet mot snöröjaren i Skene.
- Ofattbart och helt fruktansvärt, säger Robert Svensson, teknik- och servicechef på Marks kommun, till Borås Tidning på nätet.
Enligt kommunanställda har det förekommit att snöröjningsmaskiner attackerats i bostadsområden av människor utrustade med skyfflar.
- Detta är ju jätteallvarligt. Håller det på så här kanske man får sluta snöröja eller ha poliseskort, säger Lars Wåkerås, sektorchef på kommunen, till tidningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER