Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snop(p)et, GB! Struten återlämnad till kiosken

Olämplig för barnen, tyckte mamman som gick tillbaka till campingkiosken med den här struten.Foto: Privat

Den här Daimstruten fick en mamma med sig när hon handlade med sina barn på Aspen Camping i Lerum.

Men hon gick snabbt tillbaka med den.

– Hon sa att den kanske var lite olämplig, att den ser ut som ett könsorgan, säger Fabian Biström, som arbetar på campingplatsen.

Den ovanliga glassen, som ser mer ut som en snopp än en Daimstrut, köptes av en mamma med två barn i femårsåldern på Aspen Camping i Lerum.

Men enligt Fabian Biström, som arbetar på campingplatsen, kom mamman snabbt tillbaka med glassen då hon ansåg att den var "lite olämplig" för sina två små barn.

Frida Björklund och Fabian Biström sålde Daimstruten.Foto: Foto: Privat– Så vi sparade på glassen, för den var förbannat fin, säger Fabian Biström, som arbetar på Aspen Camping.

Vad ska ni göra med glassen nu?

– Vi vet inte riktigt, vi ska hålla lite på den.

Vad tänkte du när du såg glassen?

– Det var väldigt skrattretande. Min teori är väl att den var väl någon pervers gubbe som skrattade magen av sig när den tillverkades.

"Kan vara glass som smält"

Men enligt GB så är det osannolikt att en Daimstrut med den formen skulle ha lämnat någon av deras fabriker.

– Jag tror inte ens vår produktionsapparat klarar av att göra den formen. Dessutom har vi kvalitetskontroller där man mäter glassarna och man skulle aldrig släppa igenom en glass med den här formen. Så vi måste helt enkelt undersöka kedjan mellan fabriken och konsumenten. Det kan vara glass som har smält någonstans och blivit hoptryckt. Jag kan inte svara exakt på vad som har hänt, säger Dominika Hagborg, marknadschef på GB Glace.

Du tror inte det är någon av era anställda som har försökt göra sig lustig?

– Nej, då skulle de förhoppningsvis fått fram en lite snyggare form.