Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Snattarliga togs av polis utanför Willys

Foto: Läsarbild

De tre unga kvinnornas stöldturné slutade inte riktigt som de wille.

När de greps utanför Willys i Kungälv på fredagskvällen kunde polisen avslöja stölder i en rad andra butiker i samma kedja.

– Tre tjuvar borta för tillfället. Det får vi betrakta som en seger i kväll, säger Victor Prästbacka, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

De tre kvinnorna, födda -88, -93 och 96, avslöjades först efter att polisen gjort en husrannsakan i deras bil. Vid 19.15-tiden slog väktare på platsen larm efter att ha upptäckt ett misstänkt snatteri inne på Willys. Värdet på stöldgodset uppgick till en summa som översteg 1000 kronor vilket innebar att polisen inledde en förundersökning om stöld. Dessutom gjordes en husrannsakan i kvinnornas bil.

– Bilen stod parkerad på parkeringsplatsen, säger Victor Prästbacka till GT.

Stöldgods från flera andra butiker

I fordonet hittades stöldgods från två andra Willysbutiker - förutom i Kungälv också i Kållered och Rosenlund i Göteborg. Även kläder stulna på Lager 157 i Kållered fanns i bilen.

– Det är klart det är en bonus när vi kan lösa flera stölder på det här sättet. Det som vi kommer i kontakt i vanliga fall är enskilda stölder, säger polisens biträdande vakthavande befäl till GT.

Vad händer med de kvinnorna nu?

– De är i polisens förvar och väntar på ett anhållandebeslut. Tre tjuvar borta för tillfället. Det får vi betrakta som en seger i kväll, säger Victor Prästbacka till GT.