Foto: Läsarbild
 Foto: Läsarbild

Snattarliga togs av polis utanför Willys

Publicerad

De tre unga kvinnornas stöldturné slutade inte riktigt som de wille.

När de greps utanför Willys i Kungälv på fredagskvällen kunde polisen avslöja stölder i en rad andra butiker i samma kedja.

– Tre tjuvar borta för tillfället. Det får vi betrakta som en seger i kväll, säger Victor Prästbacka, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

De tre kvinnorna, födda -88, -93 och 96, avslöjades först efter att polisen gjort en husrannsakan i deras bil. Vid 19.15-tiden slog väktare på platsen larm efter att ha upptäckt ett misstänkt snatteri inne på Willys. Värdet på stöldgodset uppgick till en summa som översteg 1000 kronor vilket innebar att polisen inledde en förundersökning om stöld. Dessutom gjordes en husrannsakan i kvinnornas bil.

– Bilen stod parkerad på parkeringsplatsen, säger Victor Prästbacka till GT.

Stöldgods från flera andra butiker

I fordonet hittades stöldgods från två andra Willysbutiker - förutom i Kungälv också i Kållered och Rosenlund i Göteborg. Även kläder stulna på Lager 157 i Kållered fanns i bilen.

– Det är klart det är en bonus när vi kan lösa flera stölder på det här sättet. Det som vi kommer i kontakt i vanliga fall är enskilda stölder, säger polisens biträdande vakthavande befäl till GT.

Vad händer med de kvinnorna nu?

– De är i polisens förvar och väntar på ett anhållandebeslut. Tre tjuvar borta för tillfället. Det får vi betrakta som en seger i kväll, säger Victor Prästbacka till GT.

Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER