Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Snart kan Göteborgs krogar ha öppet till 05 fler dagar

Marina Johansson (S). Foto: LENA DAHLSTROM / PRESSBILD

Snart kan vissa av Göteborgs krogar åter vara öppna till 05 på morgonen både natten mot lördag och natten mot söndag, uppger GP.

Det ska finnas en politisk majoritet för ett sådant beslut.

 

Sedan 2012 stänger Göteborgs krogar klockan 03 som senast förutom natt mot söndag. I våras lämnades en motion in om att återgå till senare stängning fler dagar och under onsdagen kommer beslut i frågan att tas i Göteborgs stads sociala resursnämnd. 

– Det avgörande är att polisen inte har några synpunkter på detta. När vi tog beslutet 2012 var det en väldigt stor diskussion och då hade polisen en annan hållning. Nu har de inga synpunkter och då menar vi att det är rimligt att ha öppet till fem på fredagar, säger Marina Johansson (S), ordförande i nämnden, till GP.

Blev en kompromiss

Det var Liberalerna som väckte frågan via en motion i våras. I den ville man att krogarna skulle ha öppet till 05 alla dagar i veckan. Beslutet under onsdagen väntas bli senare stängning två dagar i veckan, natten mot lördag och söndag.

– Det var egentligen inte mitt mål att ha öppet varje dag. När det gäller att ha öppet till fem sju dagar i veckan så tror jag inte det är så attraktivt för så många krogar. Motionen var mer kopplad till en principiell inställning att det är märkligt att stänga klockan tre på fredag och fem på lördagar. Om vi har ambitionen att Göteborg ska vara en modern storstad så är det inte upp till kommunen att bestämma när festen ska sluta, säger liberalernas Helene Odenljung till GP.

Om nämnden går på linjen att ha öppet längre måste saken vidare för beslut i först kommunstyrelse och sedan slutgiltigt i kommunfullmäktige. Detta tar ett antal månader. Under våren eller försommaren kan de nya öppettiderna börja gälla.

 

LÄS OCKSÅ: 14 klassiska Göteborgshak – du inte kan besöka i dag