Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Smygpremiär på Way out West för ny säsong av succéserien

Vår tid är nu-gänget hade presskonferens i Slottsskogen under Way out West. Detta för att det är smygpremiär av säsong tre på storbildsskärm under festivalen. Övre raden från vänster Heidi Rydbeck, producent, Andrea Östlund, regissör, Malin Nevander, manusförfattare och Hedda Stiernstedt, skådespelare. Sittande skådespelarna Josefin Neldén och Charlie Gustafsson. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Josefin Neldén, ”Maggan Nilsson” i tv-succén ”Vår tid är nu”. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

En tredje säsong av SVT:s succéserie ”Vår tid har nu” ska visas i höst.

Men redan under lördagskvällen kunde festivalbesökarna på ”Way out West” i Göteborg se första avsnittet.

Man kastas in 1968 med demonstrationer mot Vietnamnkriget, intrigerna haglar och en tårgasbomb är nära att ställa till med en katastrof .

Den stora publiken på WoW visade sin kärlek till ”Vår tid är nu” före och efter premiäravsnittet.

Vi får bland annat se Nina bli nattklubbsdrottning. Vår blivande kung är en av premiärgästerna när succékvällen förbyts i kaos när en tårgasbomb detonerar.

Ninas dotter Christina, som nu är övre tonåren, trampas ner i kaoset och hamnar på sjukhus. Men hinner också inleda en romans med Maggan Nilssons son Uno.

Omvälvande tid

Säsong tre utspelar sig mellan 1968 och 1971.

– Det är en väldigt omvälvande och spännande tid där ett nyckelord var solidaritet. Jag önskar att jag hade fått vara med på ett annat sätt. Jag är född 1971, berättar Andrea Östlund, en av seriens regissörer.

Smygpremiären på Way out West. Foto: Björn Lindsten

Den politiskt aktive rollfiguren Maggan Nilsson, som spelas av Josefin Neldén, har en fortsatt framträdande roll. Åren det handlar om var omvälvande politiskt.

– Det var en upprorisk vänstervåg och den hade Maggan nog gärna velat vara med i, men hon är ju socialborgarråd och en del av etablissemanget. Det blir en konfliktfylld tid för henne, berättar Josefin Neldén.

I första avsnittet är hon i ett förhållande med en annan kvinna och är möjligen på väg att komma ut.

Flera nya rollfigurer dyker upp. Bland annat Felix Herngren som spelar hemlig agent som har till uppgift att lista vänstersympatisörer.

Nya avsnitt spelas in

Den tredje säsongen kommer att visas i höst. Samtidigt, men med start redan i nästa vecka, spelas en så kallad bonussäsong in. Den kommer att innehålla fyra avsnitt och är planerad att visas i SVT julen 2020.

Det är oklart om det blir någon fortsättning.

– Det finns inga planer på det, mig veterligen. Men det är klart att alla vi som jobbar med det här skulle vilja det. Personligen skulle jag gärna se en fortsättning fram till mordet på Olof Palme 1986, säger Andrea Östlund.

Andrea Östlund, en av regissörerna av ”Vår tid är nu”. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Hon ser dock komplikationer, utöver de kostnadsmässiga.

– Kan man ha samma skådespelare, till exempel? De var ju väldigt unga när serien startar och skulle vara gamla, kanske för gamla för att det fungera, om man gjorde en säsong som utspelar sig under 80-talet.

Säsong tre av serien har tv-premiär under oktober månad och består av tio avsnitt.