Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Smith ersätter Cardi B på Way out West

Arrangören Luger har hittat en ersättare till Cardi B. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Ända sedan världsstjärnan Cardi B ställt in sin medverkan på årets upplaga av Way out West har arrangörerna letat efter en ersättare.

Nu står det klart att Jorja Smith är redo att ta över stafettpinnen och avsluta festivalens första kväll.

Den 19 juli meddelade Luger, som arragnerar Way out West i Slottsskogen, att den amerikanska hiphopstjärnan Cardi B ställt in sin medverkan på festivalen.

”Tyvärr måste vi meddela att den tänkta spelningen med Cardi B på årets Way Out West är inställd. Vi beklagar den här situationen och jobbar nu hårt för att inom kort presentera en ny bokning i den lucka som uppstått i schemat”, skrev arrangören i ett pressmeddelande då.

Tanken var att Cardi B skulle avsluta festivalens första kväll och nu meddelar arrangören att man lyckats hitta en ersättare.

https://www.instagram.com/p/B0iLp1xnHNO/

Under onsdagen blev det klart att man lyckats, då man officiellt presenterade att den brittiska sångerskan Jorja Smith tar Cardi B:s plats.

Trots att hon bara är 22 år gammal har hon hunnit samarbeta med en rad tungviktare i branschen.

”Det är ingen slump att hon redan har samarbetat med tungviktare som Drake, Kendrick Lamar och Stormzy trots att hon just fyllt tjugotvå. Det är ingen slump att hon har jämförts med banbrytande legender som Ms. Lauryn Hill, Erykah Badu och Amy Winehouse”, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Jorja Smith verkar inom genren R&B och släppte sitt debutalbum ”Lost & Found” i juni 2018 t, hon uppträdde med anledning av det på förra årets upplaga av Way out West.

Way out West 2019 pågår i Slottsskogen i Göteborg mellan den 8 och 10 augusti.

 

LÄS MER: Cardi B ställer in spelning på Way out West