Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barn skadat i smitolycka – två gripna efter polisjakt

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Händelsen har inträffat i Högsbohöjd.

En 15-årig pojke skadades efter att en bil kört in i hans mopedbil vid 21-tiden på torsdagen.

Bilisten smet från olyckan, men upptäcktes senare under natten av en polispatrull.

Föraren vägrade att stanna och en biljakt inleddes.

En pojke i 15-årsåldern som färdades i en mopedbil, blev strax efter klockan 21 på torsdagen påkörd av en personbil i Högsbohöjd, Göteborg.

Pojken skadades, oklart hur allvarligt, och fick vård av ambulanspersonal på platsen. 

Föraren som körde personbilen smet från olyckan.

Senare under natten, omkring klockan 03.30, fick en polispatrull syn på den efterlysta bilen. Poliserna försökte stoppa den, men i stället för att stanna tryckte föraren ner gaspedalen.

Misstänkt förd till sjukhus

Ett förföljande inleddes, men det blev inte långvarigt. Efter ett kort tag körde den flyende föraren av vägen och in i en vägtrumma. Polisen beskriver kollisionen som kraftfull.

Flera personer sprang från bilen, två av dem kunde gripas av polis. I samband med omhändertagandet kom en av de flyende personerna i kläm under polisbilen och fick föras med ambulans till sjukhus med misstänkta revbensfrakturer. 

Polisen uppger att det är oklart hur personen hamnade i kläm, och att händelsen är anmäld till Särskilda utredningar – den avdelning inom polisen som granskar och utreder ärenden där polispersonal är eller kan vara inblandade.

Föraren misstänks för en rad brott i samband med händelsen, bland annat grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri.