Smash and grab-kupp – förare körde rakt in i butik

Publicerad

Under natten körde en förare rakt in i en butik med en bil.

Därefter hoppade personerna i den ut – och började stjäla saker i butiken, rapporterar polisen.

Det misstänkta inbrottet skedde i Stenungsund.

– En Volvo kördes in i butiken och det är sedan så som man tog sig in, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Vid klockan 04.42 under tidig tisdagsmorgon fick polisen in larmet om det misstänkta inbrottet. Det gällde en bil som forcerats rakt in i en butik.

Det misstänkta stöldgodset är märkeskläder i form av skjortor och tröjor.

– Jag har inget värde på det nu, det får man inventera i butiken senare, säger Adlersson.

Tre personer sågs lämna butiken – de åkte iväg i en annan bil, en grå bil.

– Ett vittne såg att tre personer lämnade butiken och åkte iväg, säger Peter Adlersson.

Bilen som man körde in i butiken med har tagits i beslag av polisen. Ingen misstänkt gärningsman är gripen efter händelsen.

Under tidig tisdagsmorgon var den misstänkta flyktbilen heller inte återfunnen.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android 

Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER