Smash and grab-kupp: Körde genom vägg med hjullastare

Publicerad

En smash and grab-attack har inträffat i Borås på torsdagsmorgonen.

– En jättestor hjullastare har körts genom en vägg på ett elektroniklager i Viared, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Polisen fick larm om ett inbrott i Borås klockan 05.15 på torsdagsmorgonen.

Det rör sig om en smash and grab-kupp mot ett företag i Viareds industriområde. Ett stort hål uppstod i väggen när en hjullastare kraschade in i byggnaden.

– De har haft en jättestor hjullastare och kört genom en vägg på ett elektroniklager. Det blir så klart stora skador på fasaden, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Väktare såg händelsen

Han berättar att det var en väktare som såg händelsen på tv-övervakning som larmade polisen. Men gärningsmännen hade hunnit lämna platsen när polis kom fram.

– Det var troligen tre till fyra personer som försvann i en större bil, en suv. De lämnade området med okänt gods, säger Johan Ljung.

Bland annat har mobiltelefoner stulits.

 Vid halv sjutiden på torsdagsmorgonen är polisen kvar på platsen för att säkra spår.

 

LÄS OCKSÅ: Klädbutik utsatt för smash and grab-kupp

 

Hjullastare stals i närheten

Hjullastaren har inbrottstjuvarna stulit vid ett företag i närheten av elektroniklagret.

– De har hittat fordonet ganska nära. Det är tydligen inte svårt att få i gång sådana här arbetsfordon, säger Johan Ljung.

Området runt hjullastaren har spärrats av för teknisk undersökning.

– Vi ska också säkra övervakningsfilmerna från området och gå igenom dem, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER