Smällen: Gekås vinst minskar med miljoner

Boris Lennerhov är inte förvånad över siffrorna.
Foto: Kanal 5
I fjol minskade Gekås varuhus sin omsättning med 50 miljoner kronor.
Foto: ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

I fjol minskade Gekås varuhus sin omsättning med 50 miljoner kronor, det skriver Hallands Nyheter.

Det är historiska siffror.

Gekås Ullared har aldrig tidigare inte redovisat en tillväxt.

– Vi kan bättre, säger koncern-vd:n: Boris Lennerhov till HN.

Vinsten för Gekås varuhus backade under fjolåret från 377 miljoner till 339 miljoner kronor. Det är första gången i  företagets historia som det inte var någon tillväxt.

Men dem nygamle vd:n Boris Lennerhov, som återigen tog över rollen som koncern-vd när Jan Wallberg avgick i vintras, är inte förvånad över siffrorna.


LÄS MER: Wallberg lämnar efter oenighet – Lennerhov gör comeback 


– Det är fortfarande ett varuhus. Sen har vi en omvärld med konkurrens från e-handeln som givetvis inte går oss helt förbi, säger han till HN.

Lennerhov: "Lönsamt företag"

Han tror att siffrorna delvis kan förklaras med att det gjordes för få satsningar på varuhuset under 2016 och 2017. Men vd:n tror att det vänder nu.

– Vi ska visa under 2018 att vi kan bli bättre. Men vi är fortfarande ett fantastiskt lönsamt företag med en vinst på 339 miljoner för 2017, säger Lennerov till HN och förklarar att Gekås Ullared måste växa med 3-4 procent årligen för att kunna klara av kostnadsökningar.

Omsättning: 4 miljarder

Gekås Ullared AB:s omsättning för 2017 landade strax över fyra miljarder. Bokslutet för restaurangdelen och Gekåsbyn är inte klart, skriver Hallands Nyheter, som har tagit del av handlingarna.

Lennerhov agerar koncern-vd temporärt – tills dess att Wallbergs ersättare utsetts. Han säger till Hallands Nyheter att han kommer att sitta kvar på posten så länge som det behövs.