Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smällare kastades in
i ridhus under lektion

Mitt under ridlektionen kastades en smällare in i på Kultomten i Skövde.

En häst skenade och kastade av barnet som satt på ryggen, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

Det var på fredagen som det pågick en ridlektion på Kultomten i Skövde. Enligt SLA ska det ha varit en ung man som av någon anledning kastat in en smällare i ridhuset. En av hästarna blev rädd och skenade. Barnet som satt på ryggen föll ner på marken och skadades.

– Det handlar såvitt jag vet inte om några allvarliga skador, men det är givetvis en väldigt otäck och förskräcklig händelse som hade kunnat sluta mycket värre, säger Magnus Pantzar, ordförande i Skövde ryttareförening, till SLA.

"Många vuxna i ridhuset"

Hos polisen rubriceras händelsen som vållande till kroppsskada. Enligt tidningen har polisen goda förhoppningar om att få tag på gärningsmannen och arbetade intensivt med fallet under fredagskvällen.

– Det fanns många vuxna på plats i ridhuset, säger Henrik Sterner, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen till SLA.