Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Småflickor ofredade av skolbusschaufför

En Västsvensk skolbusschaufför i 25-årsåldern åtalas – misstänkt för att ha ofredat flera småflickor sexuellt. 

Mannen ska bland annat ha pratat om sex och porr med flickorna, och tjatat sig till närgångna kramar vid flera tillfällen.

Mannen nekar till brott. I förhör säger busschauffören att han betraktar barnen som sina vänner.  

Brotten ska ha inträffat under vintern och våren 2016. Mannen arbetade då som busschaufför, och skjutsade låg- och mellanstadiebarn till skolan.

Mannen åtalas nu, misstänkt för att ha ofredat flera småflickor sexuellt. 

Busschauffören ska bland annat ha tjatat till sig närgångna kramar av flickorna, pratat om sex och porr med dem och pussat en flicka på halsen.

Den yngsta flickan var inte mer än 8 år när övergreppen ska ha inträffat.

Till polisen uppger flera flickor att de är rädda för mannen. Mannen ska ha låst in en flicka ensam i bussen när hon inte ville krama honom, och avkrävt henne en förklaring.

Betraktar barnen som vänner

Flickan berättar för polisen att hon är rädd för att mannen ska komma hem till henne, eftersom han vet var hon bor.  

Busschauffören anklagas även för att ha tagit kort på barnen och vägrat radera bilderna när de bett honom att göra det. Mannen ska även ha följt flickorna på Facebook och Instagram, och blivit arg när de blockade honom från att göra det.  

I förhör uppger mannen att han betraktar barnen som sina vänner, och att han inte tycker att det är något konstigt med att krama sina vänner. Han hävdar också att viljan att kramas är ömsesidig. 

Sparkad från jobbet

Att det skulle röra sig om ett ömsesidigt intresse att kramas, stämmer dock inte överens med flickornas versioner av händelserna.

I samtal med polisen, uppger flickorna att mannen tjatat sig till kramar och att han kramar med armarna ner mot deras ryggslut och rumpa.

Enligt flickorna har mannen blivit upprörd när de nekat honom kramar, och tvingat dem att förklara varför. 

Efter att misstankarna mot busschauffören kom till arbetsgivares kännedom, har mannen sagts upp från sin anställning.