Slutsålt när Jessica Andersson premiärshowade i Göteborg

På fredagen var det premiär för konsertturnén ”På dejt med Jessica Andersson”.
Foto: Mattias Johansson/maddoc photography
Jessica Andersson har bland annat legat etta på ”Svensktoppen” 98 veckor i sträck.
Foto: Mattias Johansson/maddoc photography
Jessica Andersson fick sitt genombrott i tv-programmet ”Fame factory”.
Foto: Mattias Johansson/maddoc photography

På fredagen var det premiär för konsertturnén ”På dejt med Jessica Andersson”. 

Platsen var Lorensbergsteatern i Göteborg, och det var lapp på luckan.

– Hon var en stor talang redan från början, konstaterade den legendariska skivbolagsdirektören Bert Karlsson, som var på plats för att se sin gamla adept. 

Jessica Andersson har bland annat vunnit Melodifestivalen, stått överst på pallen i ”Let's dance” och legat etta på ”Svensktoppen” 98 veckor i sträck.

Hon är tveklöst en av landets mest folkkära sångerskor – men har aldrig någonsin turnérat i eget namn. Inte förrän nu, vill säga.

Och att premiären för ”På dejt med Jessica Andersson” var utsåld, är inget som förvånar Magnus Stråberg, pressansvarig på Krall Entertainment, som producerar turnén.

”Enormt folkkär”

– Hon har ju varit känd för den svenska publiken i snart 20 år, så jag skulle tro att den här turnén är efterlängtad, säger han, och fortsätter:

– Jessica är enormt folkkär, vår nya Lill-Babs. Hon har den där girl next door-utstrålningen som är så ovanlig och som hon är ganska ensam om att ha i Sverige i dag.

I presentationen av showen deklarerar Jessica Andersson att: ”Jag ska försöka vara så ärlig och öppen som möjligt och berätta om mig själv... sjunga en hel del, och bjuda på några oväntade överraskningar.”

Totalt besöker Jessica Andersson 35 städer.
Foto: Mattias Johansson/maddoc photography

Slog igenom i talangtävling

Bland alla dem som kom till Lorensbergsteatern under fredagskvällen, märktes den stridbare entreprenören och skivbolagsmogulen Bert Karlsson.


LÄS ÄVEN: Jessica Anderssons långa kamp för att få fler barn


Det var i hans tv-sända musiktalangtävling ”Fame factory”, som Jessica Andersson  2002 fick sitt genombrott och blev känd för en bredare publik. 

– Det är väldigt roligt att det går så bra för Jessica, men det förvånar mig inte ett dugg. Hon var en stor talang redan från början, säger Bert Karlsson.

Turnén sträcker sig över hela landet, från Ystad i söder till Luleå i norr. Totalt besöker Jessica Andersson 35 städer.

Bert Karlsson hade löst biljett till premiären.
Foto: Jens Andersson / GT