GÅR I GRAVEN. Nivå har varit i rejält blåsväder senaste året, med dödsskjutning och misstankar och misshandel. Nu stänger Stureplansgruppen restaurangen och nattklubben Avenyn. Foto: Leif Gustafsson
GÅR I GRAVEN. Nivå har varit i rejält blåsväder senaste året, med dödsskjutning och misstankar och misshandel. Nu stänger Stureplansgruppen restaurangen och nattklubben Avenyn.  Foto: Leif Gustafsson

Slutfestat på Nivå

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Nattklubben Nivå har under året varit i blåsväder med en dödsskjutning och vakter som misstänkts ha misshandlat gäster i källaren.
Nu lägger Stureplansgruppen ner verksamheten och satsar på nytt nöjeskoncept i lokalerna.
- Det har inget med de händelserna att göra, säger Åsa Halleskog på Stureplansgruppen.
Restaurangen och nattklubben Nivå på Avenyn går efter drygt 15 år i graven. Ägaren Stureplansgruppen tog beslutet häromdagen och avvecklar verksamheten redan den här veckan.

Avslutningskvällar

- Vi kör onsdag, fredag och lördag den här veckan. Det blir avslutningskvällarna, säger Åsa Halleskog som är marknadskoordinator på Stureplansgruppen.
Så snart Restaurang Nivå har lagt ner påbörjas färdigställandet av två helt nya nöjeskoncept i lokalerna.
- Ja, det är ett bygge som kommer att pågå under en stor del av året. Exakt när det är klart kan jag inte säga. Men vi satsar på ett helt nytt och hemligt koncept där vi delar upp lokalen i en restaurangdel och en del för nattklubb, säger Åsa Halleskog.

Flera satsningar

Enligt Stureplansgruppen är detta en av fyra stora satsningar som man gör i år. Om de andra satsningarna gäller Göteborg vill man dock inte kommentera.
- Det är inget som jag kan uttala mig om, säger Åsa Halleskog.
Nivå har varit i blåsvädret flera gånger under 2010. Bland annat då en man blev skjuten till döds inne på nattklubben.

Misshandel i källaren

Dessutom pågår fortfarande en förundersökning mot de vakter på Nivå och systerklubben Push som tidigare i år misstänkts ha misshandlat flera gäster i klubbarnas källare. Men enligt Stureplansgruppen har dessa händelser inget med avvecklingen av Nivå att göra.
- Absolut inte. Nivå har funnits i 15 år. Anledningen till att vi nu bygger om är för att vi vill fräscha upp och satsa på ett nytt koncept, säger Åsa Halleskog.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER