Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slarv på restaurangerna på Borås djurpark

I somras genomförde miljöförvaltningen i Borås kontroller på restaurangerna på Borås djurpark och konstaterade ett antal brister. 

Det var bland annat var det smutsigt, för höga temperaturer och ett golv var trasigt, skriver Borås Tidning.  

– Vi sätter oss inte emot något vi får anmärkning på, säger Bo Kjellsson, vd för djurparken till BT. 

Borås Tidning har tagit del av miljöförvaltningens rapporter från 2019 där kommunens inspektörer besökt olika restauranger och butiker.

I juli var det dags för kontroll på restaurangerna inne på Borås djurpark där det konstaterades ett antal brister.

Inspektören skulle kontrolla bland annat temperaturer, skadedjur och städning.

Inne på Savannrestaurangen konstaterade inspektören att köksgolvet var trasigt, något som det tidigare kommit påpekanden om men där det inte fanns någon plan för hur det skulle åtgärdas. 

Bar smycken och hanterade livsmedel

Det var också smutsigt i hyllor och fläktar, skriver BT. 

I rapporten skriver inspektören om hur personalen bar smycken samtidigt som de tog hand om livsmedel som var oförpackade. 

”Smycken eller klockor som bärs på händer eller armar av personal som hanterar oförpackade livsmedel kan vara en hygienisk risk. Det kan försvåra för personalen att iaktta god personlig renlighet, bland annat när personen tvättar händerna. Örhängen som inte sitter fast ordentligt och löst hängande smycken kan hamna i maten” skrev inspektören, enligt tidningen.

”Vi sköter det här bra” 

Inne på Björnrestaurangen var temperaturen för hög i frysen, också där bar personalen smycken och det blev kondens av kylmontern. 

Bo Kjellsson, som är vd på Borås djurpark, uppger för BT att man nu lagat sprickorna i golvet och agerat på de andra bristerna som konstaterades vid kontrollen.

Bo Kjellsson är vd på Borås djurpark. Foto: SVT NYHETER VÄST

– Vi sätter oss inte emot något vi får anmärkning på. Det är jättebra att de kommer hit med andra ögon och kan uppmärksamma sådant som behöver åtgärdas. På det stora hela tycker jag att vi sköter det här bra, säger han till BT.