Mannen slängde sig ur bilen precis innan kollisionen. Foto: Bergslagens räddningstjänst
Mannen slängde sig ur bilen precis innan kollisionen. Foto: Bergslagens räddningstjänst

Slängde sig ur bilen innan frontalkrock

Publicerad

En man i Värmland har kastat sig ur sitt fordon för att undvika en frontalkrock med en lastbil.

Efter att mannen kastade sig ut på vägen smällde personbilen ihop med lastbilen i en våldsam kollision.

– Jag har jobbat på räddningstjänsten sedan 1981 och jag har aldrig varit med om något liknande, säger styrkeledaren Kennet Eriksson vid Bergslagens räddningstjänst.

Olyckan inträffade vid lunchtid på måndagen utanför Karlskoga.

På grund av snömodd och halt vägunderlag ska mannen ha tappat kontrollen över sin bil som då var på väg rakt in i fronten på en mötande lastbil. En nyhet nwt.se var först att rapportera om.

För att undvika den våldsamma frontalkrocken ska den manlige chauffören i farten ha kastat sig ut från sin bil.

– Vi har fått vittnesuppgifter om att han ska öppnat dörren och kastat sig ut på vägen innan bilen fortsatte rakt in i fronten på lastbilen. Uppgifterna kommer dels från lastbilschauffören och från personer i en bil som körde bakom lastbilen, säger Kennet Eriksson.

När räddningstjänsten kom till platsen mötte de föraren som mirakulöst undvek den våldsamma kollisionen.

– Han har tagit sitt beslut på någon sekund. När vi kom fram till platsen stod han upp, men var chockad. Han hade en del skrapsår och klagade över ryggsmärtor, säger Kennet Eriksson.

Lastbilschauffören klarade sig utan allvarliga skador.

Rejäl frontalkrock

Personbilen slungades ner i ett dike och är enligt räddningstjänsten ordentligt kvaddad.

– Det handlar om en rejäl frontalkrock. Fronten på bilen har vikit in sig hela vägen till förarsättet. Hade han inte kastat sig ur bilen hade han åtminstone klämts fast ordentligt, säger Kennet Eriksson.

Mannen kördes efter olyckan till Karlskogas lasarett där han nu får vård för sina skador.

Kennet Eriksson berättar att han aldrig har varit med om att en person har kastat sig ur sitt fordon för att undvika en olycka.

– Jag har jobbat på räddningstjänsten sedan 1981 och aldrig varit med om något liknande.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER