Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skulle inte få medicin – dödshotade läkare

Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Tommy Holl

Mannen i 35-årsåldern misstänks för att via telefon ha hotat med att använda sin kniv mot en sjuksköterska och en läkare på Borås lasarett.

Sedan ska han ha dykt upp på sjukhuset och hotat igen.

– Jag hoppas att alla läkare dör, ska han ha sagt enligt vittnen.

Mannen åtalas nu misstänkt för hot mot tjänsteman vid Borås tingsrätt.

Dramat utspelade sig i februari. En sjuksköterska kontaktade mannen på telefon för att berätta att hans läkare inte skulle skriva ut någon mer medicin till honom. Då ska mannen ha blivit arg och hotfull.

– Jag ska använda min kniv både mot dig och doktorn, ska mannen ha sagt enligt förhör med sjuksköterskan och också namngivit sin läkare.

Mannen ska sedan ha dykt upp på sjukhuset och den avdelning där läkaren arbetar. Han viftade med ett papper som han sade var en remiss, men han blev inte insläppt. Vid entrédörren ska han då ha sagt åt personalen att han önskade att alla läkare dör, enligt åtalet.

Den åtalade mannen medger att han pratade med sjukhuspersonal på telefon samt besökte sjukhuset den aktuella dagen, men han nekar till brott.

Han säger i förhör att vad han menade var att han skulle dö utan sin medicin.

Läkaren kände obehag

Mannen var patient på mottagningen på grund av en villkorlig dom. Enligt åtalet hade han börjat utebli från sjukbesök och det var därför som läkaren beslöt att avsluta hans medicinering.

Den hotade läkaren säger i förhör att han inte blev jätterädd hoten, men att han kände obehag och inte visste vad som skulle hända om han stötte på mannen på stan.

Läkaren och sjuksköterskan beslutade gemensamt att polisanmäla det inträffade.